HKC B1 pakt punt bij Meervogels B1

Het is lang geleden dat de B1 van HKC op het hoogste niveau speelde, na het kampioenschap van vorig seizoen in de eerste klasse mag een vrij nieuw team het proberen zo goed mogelijk te gaan doen dit zaal seizoen. Het doel is handhaven, daarbij is een goede start belangrijk. De B1 nam het op tegen Meervogels B1, tegen deze ploeg moesten we zeker tegenstand kunnen bieden en misschien wel punten pakken.

Team HKC B1Na het eerste fluitsignaal was het duidelijk, de B1 wilde winnen en ging scherp van start. Met lange en goede aanvallen werd het goede spel vrij snel beloond. Rico wist de 0-1 op het scorebord te brengen in Zoetermeer. Niet veel later wist deze zelfde Rico door een afstandschot de 0-2 op het scorebord te zetten. Het andere vak had een goed heertje, die overal op zat. De eerste helft verliep dan ook stroef in dit vak. Het was de tijd voor Meervogels en kroop langzaam dichterbij, en kwam zelfs op voorsprong en bouwde deze uit, 4-2. De ploeg uit Zoetermeer wist ook nog op 5-2 te komen door een erg makkelijk gegeven vrijebal. Frank maakte met een prima actie de 5-3. Met deze stand werd dan ook gerust.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat we vol moesten blijven knokken voor de winst, het was een ploeg waar we van konden winnen, en dat moesten we dan ook gaan doen. Vol vertrouwen gingen we de 2e helft het veld op.

Helaas was het opnieuw Meervogels dat vrij snel scoorde, 6-3. En het leek toch een lastige middag te gaan worden in Zoetermeer. Het was nu taak om niet de kopjes te laten hangen maar doorgaan met ons eigen spelletje. Dit werd dan ook gedaan, Er werd langzaam dichterbij gekropen. Door opnieuw een score van Rico werd de stand 6-4. De sfeer werd grimmiger en de scheidsrechter had het niet helemaal onder controle, vreemde beslissingen, overigens wel aan beide kanten. Ook hier moesten we proberen ons niet door van de wijs te laten brengen. Er werden 2 strafworpen gemist door Meervogels en HKC rook dat we nu de wedstrijd konden kantelen. Er werd dan ook gewisseld door Emiel, Ingeborg kwam het veld in voor Merel, voor wat aanvallende kracht in dit vak. Frank scoorde dan ook de 6-5, en we kropen langzaam dichterbij. Meervogels scoorde opnieuw de 7-5 uit een vrijebal, en het andere vak moest met nog een kleine 12 minuten te spelen doorzetten. Stan scoorde een afstand schot en bracht het verschil weer op 1, 7-6. Rico en Manon waren prima aan het rebounden in dit vak, waardoor er lange aanvallen werden gespeeld. De prima ingevallen Ingeborg kreeg dan ook een vrije bal mee, deze werd benut door Stan en de stand was gelijk 7-7. Er moest nu worden doorgezet, helaas kwam Meervogels weer op voorsprong 8-7, opnieuw uit een vrijebal. Maar Frank scoorde zoals hij vaker doet een droog schot 8-8. Het beloofde spannende laatste minuten te worden en dit was dan ook zo, door een actie naar binnen van Stan benutte Rico koel bloedig een korte kans achter de korf en scoorde hierbij zijn 4e doelpunt. En ook direct de eerste voorsprong in de 2e helft, 8-9. De laatste minuut was ingegaan en de aanval had de bal, deze werd toch nog verspeeld en in de laatste secondes wist Meervogels helaas dan toch nog gelijk te maken, en bepaalde de eindstand op 9-9.

Als je naar de wedstrijd kijkt, een terechte uitslag. Een overwinning zat er zeker in, maar helaas. Er is gestreden, en een prima wedstrijd gespeeld. Volgende week verwachten we de supporters om 10.00 uur in sporthal de Wielewaal. We nemen het dan op tegen KOAG B1 uit Krimpen a/d IJssel. Ook deze ploeg moet te kloppen kunnen zijn, wel heeft deze ploeg gelijk gespeeld tegen TOP (S) B1.

Tot volgende week!

Scores tegen Meervogels: Rico 4x – Frank 3x – Stan 2x.