HKC B1 kan zich handhaven in Hoofdklasse na winst op Oranje Wit

Voor HKC B1 stond afgelopen zaterdag Oranje Wit de nummer 2 op het programma, Oranje Wit kon een goede stap zetten richting het NK en bij winst van de B1 komt een veilige plek in de hoofdklasse steeds dichterbij. De heenwedstrijd werd verloren in Dordrecht met 9-7, maar toen heeft de B1 een goed wedstrijd gespeeld en eigenlijk tot het eind kans gehad om te winnen. Het beloofde dus opnieuw een spannende wedstrijd te worden.

Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter duurde het even voordat de openingstreffer gescoord werd. De start was fel van beide clubs, hierdoor was de scheidsrechter in het begin van de wedstrijd al genoodzaakt om 2 strafworpen te geven. Aan beide kanten werd deze gemist. Oranje Wit opende de score door een vrije bal 0-1. Maar na lang spelen wist Stan gelijk te maken, 1-1. Oranje wit scoorde daarna vrij snel de 1-2, maar door een mooi afstand schot van Jessica bracht zei de stand weer gelijk. Hierna werd er om en om gescoord en met een gelijk opgaande eerste helft bezochten we met 4-4 de kleedkamers.

Alle puntjes werden in de rust even op de spreekwoordelijke ‘I’ gezet en de B1 was er weer klaar voor.

Het begin van de 2e helft werd om en om gescoord. Oranje wit nam na een tijdje het initiatief en vergrootte haar voorsprong met 2 punten verschil. De B1 speelde niet slecht, speelde lange aanvallen en duidelijk korfbal. Oranje wit was vooral gevaarlijk uit standaard situaties. Met nog ruim 10 minuten op de klok werd een goed spelende Simon gewisseld voor Rico, om in dit vak sneller te scoren. Het was de scheidsrechter die op dit moment 2 vreemde beslissingen nam, door 2 strafworpen leek Oranje Wit hun voorsprong uit te bouwen. Het was taak voor de B1 om hun kop niet te laten hangen, maar gewoon door te gaan met scoren en de stand weer gelijk te brengen. Waaruit Oranje Wit vooral wist te profiteren uit vrije ballen en strafworpen, wist de B1 met goed veldspel weer in de buurt te komen bij Oranje Wit. Dit leek Oranje Wit te frustreren met een opstootje waar de scheidsrechter het keurig oploste zonder kaarten, maar wel de coach van Oranje Wit moest verwijzen naar de tribune, ging HKC geloven in een goed resultaat. De B1 kwam door een schot van Frank weer gelijk tot 8-8. Met nog 4 minuten op de klok stond een spannende eindfase voor de deur in sporthal de Wielewaal. De B1 kwam op een voorsprong door een schot van Stan, Oranje Wit wisselde maar dit was te laat. Want de ingevallen Rico wist met een mooie korte kans de voorsprong te vergroten tot 10-8. Oranje Wit had hier in de laatste minuten geen antwoord meer op en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter was de overwinning voor de B1 een feit.

Knappe winst voor de spelers van de B1 met een belangrijk oog op handhaving in de hoofdklasse. De ploeg heeft KOAG B1 en Meervogels B1 onder zich staan en moet dit proberen tot het einde van de competitie zo te houden. Over 2 weken speelt de B1 in Papendrecht tegen kampioen PKC B1. Voor die ploeg kan niks meer mis gaan, en om zeker veilig te staan in deze competitie moet de B1 ook hier laten zien wat ze kunnen.