HKC B1 kan Oranje Wit niet tot aan het eind weerstand bieden en verliest met 9-7

Voor de B1 stond afgelopen zaterdag Oranje-Wit B1 op het programma. De B1 heeft tot nu toe elke tegenstander tegenstand kunnen bieden, zo vorige week nog had PKC B1 het een helft lang erg lastig tegen ons, en is 1 punt tot nu toe gezien het spelbeeld een beetje matig. Want er hadden zeker meer punten gepakt kunnen worden. De doelstelling was dus ook afgelopen zaterdag weer duidelijk, winnen! Er is goed getraind, en met vol vertrouwen ging iedereen de wedstrijd tegemoet.

Team HKC B1 De start was dus voor de B1 belangrijk, en dit heel de wedstrijd doorzetten. Geen moment verslappen. Na het eerste fluit signaal van de scheidsrechter van ACKC was het duidelijk, de B1 wilde echt winnen! Rico wist vrij snel de 0-1 op het scorebord te zetten uit een vrije bal. Er werden lange aanvallen gespeeld en goede kansen gecreëerd. Dit kwam vooral omdat er veel duidelijkheid was in beide vakken. Helaas wist OW weer gelijk te maken uit een strafworp. Maar aanvoerder Twan wist met een mooi afstand schot de voorsprong weer op het scorebord te zetten. De B1 bouwde de voorsprong uit naar 2 punten en het werd 1-3 uit een strafworp van Frank. OW had hiertussen ook al een strafworp gekregen maar deze ging mis. Veel strafworpen werden er gegeven in de eerste helft, mede door het fysieke spel van beide ploegen. OW wist te scoren, maar Jessica reageerde weer snel door een prima schot. 2-4. Met deze stand werd ook gerust.

Een prima eerste helft, en vooral duidelijke eerste helft. Dit zaal seizoen nog niet met een voorsprong de rust in gegaan, dus het gaf vertrouwen voor de 2e helft. Maar het gevaar van de B1 is de 2e helft inzakken, dit moest niet gebeuren!!

Dit gebeurde dus wel.. Oranje Wit kwam terug tot 4-4. Niet omdat HKC B1 slecht speelde, er werden goede kansen gecreëerd maar de bal wilde niet door de korf. OW speelde een laag niveau, en dat deze ploeg 2e staat in deze poule zegt genoeg. De verschillen zijn klein en iedereen kan van elkaar winnen, dus ook de B1! OW scoorde uit standaard situaties, vrije ballen en strafworpen. Dit zijn wel fouten die de B1 moet voorkomen, door deze doelpunten kwam OW op voorsprong en kwam voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Ondertussen was Ingeborg het veld in gekomen om de doelpunten te maken. Dit deed ze dan ook uitstekend door een afstand schot stond de stand weer gelijk, 5-5. Ook Stan kwam het veld in voor Twan. Ook Stan wist te scoren en er stond weer een voorsprong op het scorebord. 5-6. OW heeft een brede selectie aan talent. Zo waren er al 2 dames uit een ander team het veld in gekomen, die het onze dames flink lastig maakte. Maar ook werd een koppel heren gewisseld voor twee heren uit de C1, Stan en Frank hadden beide hun handen vol hier aan, en deze 2 mannen die het gewoon erg goed deden wisten dan ook allebei te scoren, en zo stond HKC met nog 2 minuten te spelen 2 punten achter. Door een verdediging die aan het slapen was werd het ook nog 3 punten verschil, Frank scoorde nog een vrije bal maar het was te laat. Mede door hele slimme en goede wissels van OW werd er opnieuw verloren met 9-7.

De B1 heeft een goede eerste helft gespeeld, maar de 2e helft word er weer verslapt. Kort om er zijn weer genoeg dingen gezien om op te trainen, en dit moet de B1 ook wel vertrouwen geven voor de komende wedstrijden, elke week word het weer gezegd, maar er zit meer in voor de B1 op het hoogste niveau van de B-jeugd, er gaan nog punten gepakt worden!

Volgende week neemt de B1 het op 17.20 uur op in Middelburg tegen de nummer 2 Swift B1, en zoals eerder gezegd zijn de verschillen klein in deze poule. Er zijn verrassende uitslagen en iedereen kan van elkaar winnen. Zo gaat ook de B1 volgende week met vertrouwen naar Middelburg, want ze zitten niet voor niks 1,5 uur in de auto om weer met 0 punten terug te komen richting Boven-Hardinxveld.

Scores tegen Oranje-Wit B1: Frank 3x – Twan, Jessica, Ingeborg & Stan ieder 1x.