HKC B1 herpakt zich tegen DKB B1

De B1 moest na het gelijkspel van vorige week tegen de hekkensluiter het opnemen tegen DKB B1, die we dit seizoen al 3 keer eerder hebben gehad. De eerste 2 keren hebben we makkelijk gewonnen. De 3e keer was een moeilijke wedstrijden waar we uiteindelijk met 8-7 wonnen. De B1 had dus een lastige wedstrijd voor de boeg, want DKB is beter geworden.

We moesten net als vorige week al vroeg spelen, om kwart over 9 waren we in de Appelgaard, en in de rust van de D1 gingen we even lekker inschieten. Na het inschieten bespreken met onze leidster Esther. Daarna warmlopen en starten maar.

We begonnen in de aanval met; Aron, Jannick, Eva, Ingeborg. Verdedigend begonnen we: Kyam, Stan, Anieke, Tamara. Na de eerste openingsbal die niet helemaal lukte, ging toch het eerste schot raak, Aron was het die de 1-0 scoorde. En ook de 2-0 volgde al snel door Aron. Maar 2 aanvallen van DKB en het was weer gelijk, 2-2. Na veel lange aanvallen, waar we veel pechballen hadden van vooral Ingeborg viel na een poosje toch het doelpunt van Jannick. En ook Aron pakte nog een mooie doorloopbal mee, die die mooi maakte ! 4-2. Het andere aanvals vak mocht aanvallen, met ook veel lange aanvallen was Stan die de 5-2 scoorde. En niet veel later opnieuw Stan door een goed aangegooide bal van Anieke 6-2. DKB dacht net voor rust nog even te schieten zonder vang, en dat leverde resultaat; 6-3. De scheidsrechter van ELKV floot voor de rust met een 6-3 stand.

In de rust werd gezegd dat we goed aan het korfballen waren, en dat die stand eigenlijk onterecht was die der stond, want we hadden zoveel pech en gemist, 2e helft gingen we weer knallen!

Nou daar gingen we dan, en het was Aron die alweer snel de 7-3 maakte. Het andere aanvalsvak mocht weer, en na een paar goede aanvallen waar niet uit gescoord werd, was het toch Kyam met een mooi schot, 8-3. Toen deed DKB wat terug en kwam weer tot 8-5. Maar het was Tamara die een strafworp mee kreeg, en die Anieke benutte. DKB deed weer wat terug, maar het was nog een keer Anieke met een schot die de 10-6 maakte. De goed leidende scheidsrechter ( mag ook wel is gezegd worden ) van ELKV floot af, en de eindstand was 10-6. Een goede wedstrijd, en ons herpakt na vorige week !

Scores; Aron 4x – Stan 2x – Anieke 2x – Kyam 1x – Jannick 1x.

Na de winst van ons, en het verlies van Deetos spelen we ook volgend seizoen nog in de eerste klasse. We kunnen niet meer degraderen, dat was toch wel fijn!

De komende 2 weken hebben we rust, en dan gaan we voor onze laatste uitwedstrijd naar Dordrecht om het op te nemen tegen Deetos B2.

Tot 5 maart om 10 voor half 3, in de Deetos hal in Dordrecht.

HKC B1.