HKC A1 wint “El Classico” van Vriendenschaar A1

Zaterdag 7 januari 2011 was de Wielewaal het decor van de strijd tussen de junioren van HKC en Vriendenschaar.

Op het veld draait buur Vriendenschaar goed mee in de overgangsklasse. Een sterk collectief wat in deze zaalcompetitie slechts één keer verloor tegen topfavoriet KCR. HKC is nieuwkomer op dit niveau, maar manifesteert zich goed in de subtop van deze zware poule. Vooraf was Vriendenschaar dan ook favoriet voor de overwinning. Maar bij een derby gelden hele andere wetten. Daar tellen geen statistieken, ranglijsten of doelsaldo’s. Hier gaat het alleen maar om winnen.

Moment in de wedstrijd HKC A1 - Vriendenschaar A1Bij de “aftrap” om kwart over drie zaterdagmiddag staan er dan ook heel wat gespannen koppies op het veld. De eerste aanval is van HKC en wordt overgenomen. Vriendenschaar start scherp en scoort de 1-0. Onze A1 heeft aanvankelijk moeite om de scherpte te vinden en weet nog niet te scoren. Onmiddellijk daarna wordt het 2-0 en lijkt het een valse start te worden voor HKC. Echter de aanval weet kans op kans te creëren en scoort de aansluitingstreffer 2-1. Meteen in de volgende aanval valt de 3-1 en het verschil staat dus wederom op twee. Dat lijkt het sein te zijn voor A1 om gas te geven. In een periode van 15 minuten gaat HKC erop en erover. Vriendenschaar heeft geen antwoord op de aanvalsdrift van HKC en scoort voor de rust nog slechts één keer. A1 weet de korf wél goed te vinden door goed aanvalsspel en trefzekere afstandsschoten en loopt uit naar een 7-4 ruststand. Het is ook een beetje de wedstrijd van de gemiste stippen. Maar liefst 4 “zekerheidjes” werden vandaag gemist. Maar een wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Een voorsprong van 3 punten bij de thee is mooi, maar nog lang geen reden tot gerustheid. De A1 komt goed uit de kleedkamer en probeert de draad van de eerste helft weer op te pakken. Vr.schaar komt fel uit de startblokken en laat een paar goede aanvallen zien die ze, gelukkig voor ons, niet weten te verzilveren. HKC doet dat wél en loopt uit naar 8-4. Dan stokt het in de score bij HKC. Er worden nog wel kansen gecreëerd, maar de afwerking laat het even afweten. Vriendenschaar ruikt zijn kans en gaat beter spelen. Er worden in de defensie van HKC wat foutjes gemaakt die worden afgestraft en zo weet onze buurman terug te komen tot op 1 punt. HKC weet zich te herpakken en scoort op beslissende momenten. Als het verschil 1 punt is scoort HKC en pakt dan weer die belangrijke marge van 2 punten. In een spannende eindfase weet A1 uiteindelijk buur Vriendenschaar van zich af te houden, door mee te scoren. Eindstand 11-10 in het voordeel van HKC. Uiteindelijk gaat de winst naar de ploeg die het best met de spanning om weet te gaan.

De A1 komt door dit resultaat op plaats drie van de ranglijst, door de overwinning van KCR op Oranje Wit. Volgende week gaan we op herhaling tegen Oranje Wit A1 in Dordrecht om 17.10 uur. Na de verrassende nederlaag in de eerste wedstrijd tegen onze A1 zal Oranje Wit gebrand zijn op revanche dus A1 kan uw steun goed gebruiken. Komt kijken!!!!!!!!

Overige resultaten:

Oranje Wit A1 KCR A1 10 – 17
IJsselvogels A1 Deetos/Volhuis A2 21 – 18

Videofragmenten
 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120107HKCA1VriendenschaarA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Video’s: A. Verschoor

Foto’s: M. de Rooij