HKC A1 verliest in matige wedstrijd en haakt af in titelstrijd; eindstand 6-9

In de belangrijke opening van het tweede deel van het veldseizoen, stond de topper tegen koploper Oranje Wit A1 op de agenda. HKC stond twee punten achter op de koploper uit Dordrecht en kon bij winst de stand weer gelijk trekken. Er was goed getraind deze week en de gewonnen oefenwedstrijd (21-7) gaf vertrouwen voor de start van het buitenseizoen. Hoe anders was het in de wedstrijd. In een matige wedstrijd van beide partijen, viel er voor het aanwezige publiek weinig te genieten. De ploeg die nog het meest efficiënt omging met de kansen won uiteindelijk met een magere 6-9 eindstand.

Moment in de wedstrijd HKC A1 - Oranje Wit A1Het voorprogramma van de wedstrijd van A1 geeft goede moed. De drie thuisspelende pupillenteams pakken alledrie de winst en zetten (hopelijk) de toon voor vandaag wat betreft de HKC teams. Het begin van de wedstrijd is ook voor HKC. Het eerste aanvalsvak laat goed combinatiespel zien en beloont zichzelf ook met de openingstreffer. De verdediging staat goed, maar kan niet voorkomen dat de oranjehemden gelijk maken. In het tweede aanvalsvak loopt het echter niet lekker. Er worden zeker wel mogelijkheden gecreëerd, maar in de afwerking wordt de korf maar moellijk gevonden. Bij de tegenstander staat het vizier ook niet op scherp en er volgt dan ook een periode van achttien minuten waarin aan beide zijden niet wordt gescoord. Uiteindelijk is het Oranje Wit wat tot twee maal toe weet te scoren en gaan we de rust in met een schamele stand van 1-3 in Dordts voordeel. Er zal in de tweede helft uit een ander vaatje moeten worden getapt om alsnog de winst te pakken, maar onmogelijk is het zeker niet gezien het spelbeeld bij beide teams in de eerste helft. Het definitieve gaatje wordt echter in de eerste vijf minuten na rust geslagen door de gasten. HKC laat zich tot drie maal toe gemakkelijk verschalken onder de paal, met even zo veel treffers tot gevolg. Het is dan 2-6 en A1 probeert alsnog aan te zetten. Er wordt iets meer vrijuit gespeeld en dat resulteert in twee treffers. Het lukt echter niet om écht aansluiting te krijgen en zo lopen onze zwartwitten de gehele tweede helft eigenlijk achter de feiten aan. Oranje Wit scoort middels een tweetal afstandsschoten en loopt weer uit. De thuisploeg weet de korf nog twee maal te vinden en sluit deze wedstrijd af met zes treffers tegen negen voor de ploeg uit Dordrecht.

Het belang van deze wedstrijd leek als een deken over de spelers heen te liggen. Er werden niet altijd gelukkige keuzes gemaakt, de scherpte van het schot ontbrak net als de besluitvaardigheid. Als er meer geloof en vertrouwen zou zijn binnen de spelersgroep, ook in dit soort belangrijke wedstrijden, zouden ook deze wedstrijden in winst worden omgezet, daar ben ík in elk geval van overtuigd.

Door dit verlies is het verschil op de ranglijst met nummer 1 opgelopen naar vier punten. De achtervolgers Deetossnel/Volhuis A2 en DKB A1 staan op slechts één resp. twee punten van HKC en het wordt dus dringen voor plaats twee. Volgende week wacht Animo in Geldermalsen. Om 12.30 uur aan de Hoge Weide start de wedstrijd en gaat A1 weer voor de volle winst. Wij zien u dan ook graag weer langs de lijn.

Overige uitslagen:

PKC/Hagero A3 Ready ’60 A1 15 – 2

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120331HKCA1OranjeWitA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij