HKC A1 vergeet te scoren en verliest onnodig punten

Zaterdag de uitwedstrijd tegen DeetosSnel/Volhuis A2, tot dan toe nog zonder punten, maar met kleine nederlagen tegen favorieten KCR en Vr.schaar niet te onderschatten. Bovendien waren ze op revanche uit na de nederlaag op het veld.

Moment in de wedstrijd DeetosSnel A2 - HKC A1In de eerste helft komen beide ploegen moeilijk op gang. Er wordt aan beide kanten slecht afgewerkt en de eerste score valt dan ook pas na 5 minuten. Het is DeetosSnel dat scoort. HKC zet aan en scoort de gelijkmaker. Het is wederom DeetosSnel dat de voorsprong pakt en zelfs uitbouwt naar 3-1. Met name de dames aan Dordtse kant tonen zich goede schutters. Via de 3-2, 4-2 en 4-3 laat HKC het aanvallend in de eerste helft afweten. DeetosSnel pakt zijn kansen wel en loopt uit naar een ruststand van 7-3.

In de tweede helft start HKC sterk. Verdedigend staat het goed en aanvallend worden de kansen nu wel benut. Met drie scores op rij in een sterke fase komt de A1 terug tot 7-6. Het wachten is op de gelijkmaker, die met het getoonde spel in de lucht hangt. Helaas valt de treffer aan de andere kant en wordt de achterstand weer twee. HKC toont echter veerkracht en vecht zich alsnog terug naar 8-8. Het lukt helaas niet om door te drukken, en het veldoverwicht om te zetten in treffers. Deetos loopt via een zondagsschot (9-8) en een korte kans (10-8) weer twee punten weg en beslist hiermee de wedstrijd. Het wordt nog wel 10-9, maar de tijd is helaas te kort om een zeker verdiend punt mee naar huis te nemen. Onnodig verlies in een wedstrijd waarin genoeg kansen worden gecreëerd, maar te weinig is verzilverd.

Door deze nederlaag en de overige uitslagen staat A1 nu op de vierde plaats.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen Maassluis A1. Om 15.30 uur in de Wielewaal hopen we op veel support vanaf de tribunes en gaan we weer voor de volle winst.

Overige uitslagen:

Maassluis A1 Vriendenschaar A1 9 – 12
IJsselvogels A1 KCR A1 8 – 10
Nieuwerkerk A1 Oranje Wit A1 11 – 24

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20111203DeetosSnelA2HKCA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}