HKC A1 overtuigend naar winst

Voor de A1 was het zaak de kater van vorige week van zich af te spelen. Maassluis A1 staat in de rangschikking ook onder HKC, maar deze competitie heeft inmiddels bewezen dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Moment in de wedstrijd HKC A1 - Maasluis A1Vanaf het begin gaat HKC er vol in en via goed en gevarieerd aanvalsspel wordt al snel de 1-0 gescoord. Maassluis lijkt enigszins geschrokken en kan daar aanvallend nog even weinig tegenover stellen. A1 gaat door waar het mee gestart is en scoort al snel de 2-0. Dan gaat ook de ploeg uit Maassluis meescoren en volgt de aansluiting 2-1. HKC blijft goed spelen en creëert goede kansen. Verdedigend zit de ploeg van coach Ruud er bovenop en geeft weinig weg. Het lukt desondanks weer niet om echt weg te lopen in de scores. Maassluis heeft vandaag ook het vizier niet op scherp staan en scoort nog slechts één keer voor de rust. HKC zet daar nog vier treffers tegenover en zo gaan we naar de thee met een bescheiden 6-2 ruststand. Over het vertoonde spel in de eerste helft zal er tevredenheid zijn, maar aanvallend moet er meer rendement uit gehaald worden.

Na de thee is het wederom HKC dat als eerste scoort (7-2) De tweede helft is Maassluis iets scherper in de afronding en blijft mee scoren met HKC. Er blijft de gehele tweede helft een marge van 4 á 5 punten tussen de strijdende partijen in het voordeel van HKC. Zij nemen steeds het voortouw in scoren en Maassluis volgt en is niet bij machte het HKC echt lastig te maken. Uiteindelijk staat er een eindstand van 13-8 op het scorebord.

Een regelmatige overwinning voor onze A1 die verdedigend hun zaakjes goed op orde hadden en waar aanvallend wellicht nog meer uit kan komen.

Aankomend weekend (17-12-’11) mag A1 aantreden tegen topfavoriet KCR A1. Die ploeg is ongeslagen lijstaanvoerder in de poule, na de overwinning op medekoploper Vriendenschaar. De wedstrijd wordt gespeeld in De Fakkel in Ridderkerk om 14.10 uur.

In de rangschikking staat HKC na deze zege nog steeds op een prima vierde plaats. De overige uitslagen van dit weekend zijn:

Vriendenschaar A1 KCR A1 10 – 15
Nieuwerkerk A2 IJsselvogels A1 7 – 14
Oranje Wit A1 DeetosSnel/Volhuis A2 21 – 8

Fotoverslag

Een bijdrage van Martin de Rooij

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20111210HKCA1MaassluisA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}