HKC A1 kan koploper KCR A1 één helft bijhouden

Zaterdag ging A1 op bezoek bij koploper KCR A1 in Ridderkerk. Een lastige wedstrijd, want KCR is al 20 wedstrijden ongeslagen en beschikt over heel veel lengte in de ploeg zowel bij de dames alswel de heren. Voor A1 een goede test om te zien waar ze staan als debutant in de 1ste klasse in deze zware poule.

Moment in de wedstrijd KCR A1 - HKC A1Om 14.15 uur fluit de scheidsrechter af. HKC start fel en creëert aanvallend goede mogelijkheden. Toch is het KCR dat profiteert van zijn fysieke overwicht en als eerste scoort. HKC speelt aanvallend goed en weet diverse goede kansen te creëren maar helaas nog niet te verzilveren. KCR doet dat echter wél en loopt uit naar 3-0. Dan gaat HKC ook mee scoren en via 3-1 en 4-2 pikken ze aan bij de tegenstander. Dan stokt het even in de doelpuntenproductie van HKC en loopt KCR uit naar 6-2 door twee afstandsschoten. HKC blijft sterk verdedigen, geeft weinig weg en scoort dan de 6-3. Kort voor de rust wordt het toch nog 7-3, maar HKC schakelt een tandje bij en scoort nog twee keer voor de thee waardoor een 7-5 ruststand op het scorebord staat. Een prima eerste helft.

Na de thee gaat HKC op jacht naar de aansluitingstreffer. Hij wil echter niet vallen en, zoals ook bij korfbal een ongeschreven wet is, valt de score aan de andere kant en wordt het 8-5. KCR zet een tandje bij en zoekt vaak de fysieke duels. Daar blijkt HKC helaas tekort in te komen en zo moet het lijdzaam toezien dat de tegenstander steeds verder wegloopt. HKC creëert nog steeds zijn kansen maar vergeet ze af te ronden terwijl KCR zijn puntjes wel mee pikt, ondanks nog steeds scherp verdedigen van de kant van HKC.

De A1 betaalt uiteindelijk de tol van een zeer goede eerste helft, waarin ze misschien wel de voorsprong hadden moeten nemen. KCR wint uiteindelijk misschien wat geflatteerd, maar zeker verdiend met 15-9 en is op koers voor de titel, maar HKC A1 kan met opgeheven hoofd aanschuiven aan het kerstdiner en genieten van twee weekjes rust. Op 7 januari 2012 start A1 meteen met een klapper tegen plaatsgenoot Vriendenschaar A1. Aanvang is 15.10 uur en het gebeurt allemaal in De Wielewaal waar het die gehele zaterdag vanaf 9.00 uur ’s morgens een HKC-dag is. Wij hopen dan ook weer op uw steun vanaf de tribune en wensen u vanaf deze plek hele fijne kerstdagen en een mooi begin van 2012.

Overige uitslagen van dit weekend zijn:

Vriendenschaar A1 Oranje Wit A1 14 – 10
Deetos/Volhuis A2 Nieuwerkerk A2 16 – 10

Videofragment

Video: A. Verschoor

Fotoverslag

Foto’s: M. de Rooij

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20111217KCRA1HKCA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}