HKC 4 punten los na zwaarbevochten winst in Kamerik

In speelronde 5 stond voor HKC 1 de uitwedstrijd bij SDO/Fiable in Kamerik op het programma. Een op voorhand als lastig bestempelde wedstrijd voor het vlaggenschip van HKC. Na 70 minuten korfbal gaf het scorebord een einduitslag van 15-19 weer.
Opnieuw een overwinning voor het team van coaches Ekelmans en Kamsteeg waarmee de ongeslagen status deze competitie in tact bleef. Een winst welke deze middag echter niet zonder slag of stoot tot stand kwam.

Onder prachtige weersomstandigheden floot het arbitrale duo Jelle Berk en Maurits Mooren om half 4 voor de eerste keer.
Voorafgaand aan het duel van de eerste teams van SDO/Fiable en HKC stond geen wedstrijd op het programma wat de gebruikelijke voorbereiding, met een wedstrijd van normaliter het tweede team vooraf, toch net wat anders vorm geeft. Ondanks de wetenschap dat SDO/Fiable een sterk team heeft, en vooral in thuiswedstrijden onder aanmoediging van het fanatieke thuispubliek nog wat extra’s brengen kan, waardoor van onderschatting zeker geen sprake was, was het de thuisploeg welke de wedstrijd veruit het beste aan wist te vangen.

Mark Klop en Annelies Kop

Mark Klop geeft de bal over aan Annelies Kop

Al vroeg in het duel keek het door BMN De Klerk en Klop Watersport gesponsorde team tegen een 0-3 achterstand aan.
Het eerste doelpunt voor HKC deze middag kwam met de 3-1 op naam van Eliza Roest. Geheel vrijgelaten door zijn heer, welke samen met zijn vakmaat de gevaarlijk zuivere vrije bal van Mark Klop probeerde te verdedigen, profiteerde Eliza van dichtbij de korf van deze buitenkans. SDO/Fiable bleef echter de bovenliggende partij en met een ongekend hoog scoringspercentage liep de thuisploeg volkomen terecht verder uit naar een 6-1! voorsprong.
Al vroeg in de wedstrijd moest een time-out aangevraagd worden door HKC om het ritme van de thuisploeg te breken en de eigen ploeg weer op de rails te krijgen. Met een raak afstandsschot bracht Mark Klop met zijn eerste doelpunt van de middag het verschil hierna terug naar 4. Via een strafworp kon SDO/Fiable weer tot scoren komen en bracht het de 7-2 op het scorebord.
Het thuispubliek ging er nog eens goed voor zitten in de hoop dat hun trots de koploper deze middag een pootje kon lichten.
HKC kwam echter beter in de wedstrijd en wist via rake schoten van Danny den Dunnen en Mark Klop tot 7-4 terug te komen.
Na de 8-4 voor SDO waren het Corné Troost, Danny den Dunnen en Mark Klop welke HKC weer helemaal terugbrachten in het duel.
Op 8-7 was het de thuisploeg echter welke HKC er nog niet op en over liet gaan maar na een time-out, deze keer aangevraagd vanaf de bank van de thuisploeg, door 2 doelpunten op rij het verschil weer naar 3 brachten.
Onder leiding van de deze middag zeer sterk spelende Danny den Dunnen bleef HKC nu wel in het spoor van de thuisploeg en bij 12-12 was het duel, voor de eerste keer na de 0-0 aan het begin, qua stand weer gelijk. Door het benutten van een korte kans onder de korf was het SDO/Fiable welke met een 13-12 voorsprong de kleedkamers voor de rust mocht opzoeken. Een voor het publiek aantrekkelijke, spectaculaire en spannende eerste helft.

Eliza Roest

Eliza Roest vangt af en zoekt voor een afspeelmogelijkheid

Ook na rust het eerste wapenfeit voor de thuisploeg welke hiermee liet zien deze middag de punten echt niet zomaar cadeau te willen doen. Brutaal neemt SDO/Fiable opnieuw een voorsprong van 2 doelpunten: 14-12.
Het eerste HKC doelpunt na rust komt aansluitend aan de openingsgoal op naam van Veerle Havelaar die van afstand binnen schiet. De 15-13 van SDO zal naar later blijkt al vrij vroeg in de 2e helft het laatste doelpunt voor de thuisploeg deze middag te zijn.
Captain Corné Troost en invaller Sanne Langedoen die na een sterke actie Danny den Dunnen vrij zet om van dichtbij vrij te scoren brengen de stand in evenwicht. Veerle Havelaar schiet hierna HKC voor de eerste maal deze middag op een voorsprong.
HKC trekt verdedigend de teugels nog verder aan en SDO/Fiable zelf kan steeds lastiger de energie van de eerste 40 minuten vinden. Fenna Zwang komt Nadhie den Dunnen vervangen en laat zien weer helemaal terug te zijn op haar oude “DeetosSnel niveau”. Na het eerst missen van een strafworp en het ontvangen van de gele kaart staat Mark Klop op en schiet de 15-17 binnen. Helaas moet Mark kort hierna het veld verlaten met een vervelende blessure aan zijn schouders/sleutelbeen na een val in het voor veld. Zijn directe tegenstander krijgt na deze actie ook de gele kaart getoond. Hopelijk voor Mark Klop een blessure zonder te veel ernstige gevolgen. De weer zeer sterk ingevallen Sanne Langedoen heeft met 2 doelpunten het laatste woord en brengt de eindstand op 15-19.
Opnieuw een overwinning waar deze middag wel hard voor gevochten moest worden. Met maar 2 doelpunten in de tweede helft tegenover 13 in deel 1 kwam SDO/Fiable deze middag ver maar was het HKC met de langste adem.

Een mooie teamprestatie welke later nog mooier werd toen bleek dat runner-up Valto thuis tegen een ruime nederlaag tegen Pernix was opgelopen. HKC staat hierdoor na 5 duels fier aan kop met een voorsprong van 4 punten op de achtervolging.
Volgende week aan het begin van de herfstvakantie staat een thuiswedstrijd in Boven-Hardinxveld tegen het Dordtse Oranje-Wit op het programma. Aanvang van deze wedstrijd om 15:30 uur. Ook HKC 2 is nog steeds knap zonder puntverlies en speelt op 13:45 uur hun wedstrijd vooraf.

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s in de wedstrijd

Fotografie: A. Verschoor

Mark Klop en Veerle HavelaarCorné Troost