HKC 3 punten “los” na 11-14 winst op SDO/Fiable

In een druilige topper tussen HKC als nummer 1 van de ranglijst en SDO/Fiable als virtueel gedeeld runner-up, heeft HKC met een 11-14 winst haar favorietenrol ook in deze wedstrijd waar weten te maken en staat het nu ten opzichte van de achtervolgende ploegen ten minste 3 punten “los”. Hoogstaand was het zaterdag echter allerminst. Als verzachtende omstandigheid dat de weersomstandigheden zich ook dit weekend weer niet leenden voor goed korfbal in de buitenlucht.

In de regen en met geregeld fors opkomende wind floot scheidsrechter Rob Meiling om half 4 voor het begin van de wedstrijd. Op het programma de topper tussen het thuisspelende SDO/Fiable en HKC. Beide teams hadden deze competitie nog niet verloren.
HKC heeft zoals bekend al haar 5 wedstrijden tot dusver in winst omgezet. SDO/Fiable won driemaal en moest 1 keer de punten delen met DOS (W). De wedstrijd van SDO/Fiable van afgelopen speelronde 5 kon in verband met corona besmettingen bij tegenstander Excelsior helaas geen doorgang vinden. Bij de start van het duel voor HKC een voorsprong van 3 punten op de thuisploeg waarbij SDO/Fiable dus nog wel een wedstrijd in te halen heeft.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd is voor SDO/Fiable door de van Nieuwerkerk overgekomen Bob van der Weide die van afstand raak schiet. Samen met Nathan Marck en Kenneth de Ronde vertrok deze van der Weide afgelopen zomer uit Nieuwerkerk om in Kamerik te gaan spelen.
De zaterdag opnieuw sterk spelende Danny den Dunnen antwoorde in de opvolgende aanval direct door zijn eerste schot tot doelpunt te promoveren. Het thuis, via de uitstekend verzorgde livestream, meekijkende publiek zag SDO/Fiable via een ver schot van Anne van Meurs opnieuw op voorsprong komen. Na een kleine 10 minuten spelen is het Mark Klop die HKC weer langszij schiet. Slechts 2 goals voor beide teams in de eerste 10 minuten dus. In de opvolgende fase van de wedstrijd neemt HKC het initiatief over en komt het via een benutte vrije bal door de weer zeer goed afrondende Mabel Havelaar voor het eerst op voorsprong. Opnieuw een schot van Danny den Dunnen zorgt voor zijn 2e doelpunt uit evenzoveel doelpogingen en het eerste gaatje van 2.
Door een benutte strafworp, in totaal werden er 5 gemist, weet SDO/Fiable eerst weer op 1 punt te komen maar is het het team onder leiding van coaches Kamsteeg en Ekelmans die via een run van 4 goals op rij uitloopt naar een 3-8 voorsprong. Beide teams scoren hierna nog 1 keer en bij een 4-9 stand zoeken beide teams de kleedkamer op voor de rust.

Mabel Havelaar weet na rust als eerste de korf weer te vinden en brengt HKC op een comfortabele 4-10 voorsprong. SDO/Fiable geeft zich echter niet zo snel gewonnen en via opnieuw Anne van Meurs en Nathan Marck, zaterdag goed voor 5 van de totaal 11 SDO-doelpunten, komt de thuisploeg terug tot 4 punten. De in deze wedstrijd aan HKC-zijde uitblinkende Mabel Havelaar en Danny den Dunnen zorgen er hoogstpersoonlijk voor dat HKC met nog een kwartier op de klok weer uitloopt naar 6-12. Nathan Marck en Mark Klop met de 7-12 en 7-13 zorgen voor de volgende 2 doelpunten waar na dit laatste doelpunt Eliza Roest Mark Klop komt vervangen.
Ook deze wedstrijd lukt het HKC niet om de wedstrijd in de eindfase gecontroleerd uit te spelen. Drie doelpunten op rij voor SDO/Fiable brengen de spanning zelfs enigszins terug. Een belangrijke doelpunt van Nadhie den Dunnen schiet de wedstrijd bij 10-14 op slot en brengt HKC de zekere overwinning. De 11-14 van SDO/Fiable is hierna nog voor de statistieken.

Door deze overwinning neemt HKC overtuigend de leiding in de overgangsklasse D. DOS (W) volgt op 3 punten als nummer 2 en SDO staat met 1 wedstrijd minder gespeeld op 5 punten achterstand op plaats 3. De overwinningen in eerdere speelronden op deze 2 genoemde teams hebben echter alleen het gewenste resultaat als ook de komende 2 wedstrijden voor de zaal in een goed resultaat worden omgezet. Aanstaande zaterdag alweer speelronde 7, de laatste ronde van de heenwedstrijden, waarin HKC thuis het Middelburgse ONDO treft. ONDO pakte afgelopen zaterdag haar eerste punten van de competitie door met 15-11 Vriendenschaar in Zeeland te verslaan.

Doelpunten HKC:
Danny den Dunnen 5, Mabel Havelaar 4, Mark Klop 2, Nadhie den Dunnen 1, Veerle Havelaar 1, Sven van Baggum 1

Wedstrijdverslag (HKC)

Wedstrijdverslag (van livestream SDO/Fiable, zonder geluid)

Doelpunten in de wedstrijd

Nadhie den Dunnen