HKC 2 VEILIG!

HKC 2 heeft zich veilig gespeeld door in een zinderende wedstrijd met 14-15 te verliezen van KOAG 2. HKC won zaterdag met 12-9 bij RWA en mocht dus met een klein verschil verliezen van KOAG. Dit was het uitgangspunt voor deze finale begon.

Het HKC-sportcomplex stroomde rond 20 uur vol met toeschouwers en vriend en vijand maakten zich op voor een spannende korfbalavond. Zo’n 250 toeschouwers zagen KOAG ontketend beginnen. De eerste 5 aanvallen leverden allemaal treffers op en HKC kwam er niet aan te pas. Het enige wat HKC hier tegenover kon stellen was een lucky goal van Fabian Pasman die een bal van grote afstand in de korf paste (tussenstand 1-5). De aanvallen van KOAG waren gevaarlijk en zelf was HKC na 1 keer schieten de bal kwijt. HKC 2 speelde onherkenbaar en moest gelaten toezien hoe KOAG heer en meester was en zich soeverein naar een 1-9! voorsprong speelde. Dit was niet waar het publiek voor gekomen was. Coach Rolf Latuperissa greep al voor rust in en bracht drie wissels in het veld. Pijnlijke wissels die wel noodzakelijk waren en door het hele team uiteindelijk goed werden opgepikt. Sandra Advocaat scoorde direct uit een doorbraakactie en Stephan de Boon ging in de rebound spelen voor spits Stefan de Groot die direct liet zien scherp te zijn van afstand. Mariëlle de Waal pikte koelbloedig een strafwerp mee en uiteindelijk was de ruststand 4-9 in het voordeel van de ploeg van Cores Snoei uit Krimpen a/d IJssel.

Ontlading na de wedstrijd

De wedstrijd was echter nog niet gespeeld mits HKC maar goed uit de startblokken zou komen. Aan de hand van invaller Stefan den Breejen verkleinde HKC de achterstand beetje bij beetje en het publiek liet zich horen. Vuurwerk buiten het veld en vuurwerk binnen het veld zorgden ervoor dat KOAG het benauwd kreeg en waar elke bal voor rust binnen viel stokte de productie. HKC had in Stefan de Groot een prima schutter en in Stephan den Breejen een koele afmaker in de korfzone. Sabrina Loeve pakte verdedigend belangrijke steals. Met 11-13 in het voordeel van Koag ging de wedstrijd de slotfase in. De afscheid nemende aanvoerder Robert de Haas forceerde na een krampaanval miraculeus een strafworp die koelbloedig werd benut door den Breejen. De wedstrijd zwanger van spanning liep naar het einde. HKC speelde lange aanvallen en pakte veel rebounds via Stephan de Boon en Mariëlle de Waal. KOAG bracht een invaller die van enorme afstand tweemaal raak schoot. Miranda Rijnhout kon de gelijkmaker binnenschieten na een vrije bal maar de bal draaide uit de korf. Beide ploegen besloten bij een 14-15 stand de wedstrijd uit te spelen. Aanvoerder Robert de Haas ging na de wedstrijd op de schouders door de gewisselde heren (respect!). Gelukkig was het voor het vele publiek meer dan genoeg te beleven in deze wedstrijd.

KOAG maakt zich op voor hun laatste wedstrijd tegen RWA waarin ze een goede uitgangspositie hebben. HKC kan gaan genieten van de vakantie en terugkijken op twee heerlijke wedstrijden.

Foto’s

{oziogallery 607} Gemaakt door M. de Rooij en A. Verschoor

Videofragmenten

{youtubegalleryid=1,1} Gemaakt door A. Verschoor