HKC 2 neemt eerste horde!

Vorige week verraste HKC 2 met een 17-14 overwinning bij Tjoba. Hierdoor dwong het knap een driekamp af waarin het strijd tegen RWA en Koag. De eerste wedstrijd werd zaterdag gespeeld tegen RWA 2 uit Rhoon. Uiteindelijk won HKC met 12-9 en neemt het hiermee een belangrijke stap voor handhaving in de 1e klasse.

De eerste helft hadden beide ploegen duidelijk last van de zenuwen en duurde het scoren erg lang. HKC miste eerst een strafworp en het was RWA dat de 1-0 scoorde. Sabrina Loeve scoorde de belangrijke gelijkmaker en gaandeweg de eerste helft kreeg HKC meer vat op de RWA aanvallen. Waar de ploeg uit Rhoon eerst lange aanvallen kon spelen, kwam HKC steeds sneller in balbezit. Aanvallend zette HKC prima aanvallen op alleen het wachten was op de doelpunten. Deze kwamen via vrije ballen van Miranda Rijnhout en Stefan de Groot. Fabian Pasman scoorde fraai van afstand en net voor rust kwam HKC op een belangrijk verschil van 2 doelpunten. Ruststand 3-5 voor HKC 2.

Moment in de wedstrijd RWA 2 - HKC 2

Coach Rolf Latuperissa gaf in de rust belangrijke aanwijzingen en benadrukte dat de rust in het spel moest blijven en het vertrouwen in de goede afloop. HKC scoorde direct na rust en dat gaf de vele meegereisde Hardinxveldse supporters goede moed. HKC liet zien waar het voor kwam en vergrootte stapje voor stapje de voorsprong. Binnen 10 minuten keek RWA tegen een achterstand van 5 doelpunten aan. Invaller Stephan de Boon scoorde zijn eerste schot na een fraaie doorbraakactie van Robert de Haas.Zelfbewust speelde de jonge ploeg de wedstrijd uit en via mooie goals van Mariëlle de Waal en Arie de Rooij was de buit binnen. De eerste horde is genomen, maar we zijn er zeker nog niet. De focus moet weer op de volgende wedstrijd.

Moment in de wedstrijd RWA 2 - HKC 2

Tegen RWA speelde HKC duidelijk met 9 man door de geweldige steun van het publiek dat was meegereisd naar Rhoon en deed haar reputatie in beslissingswedstrijden weer eer aan. De volgende wedstrijd is aanstaande woensdag op het HKC terrein en begin om 20:15 tegen KOAG 2, een sterke tegenstander. HKC heeft genoeg aan een gelijkspel om volgend jaar weer in de eerste klasse te kunnen spelen. Laten we HKC 2 woensdag wederom massaal steunen in deze nieuwe kraker.

Fotoverslag 1

(166 st.)

{oziogallery 741}

Foto’s : M. de Rooij

Fotoverslag 2

(150 st.)

{oziogallery 740}

Foto’s : A. Verschoor