HKC (2), daar wil je bij horen!!!!

Zaterdag 26 maart stond de beslissende wedstrijd tegen Antilopen 2 op het programma. Het doel was duidelijk: Winnen en daarbij handhaving in de overgangsklasse.

HKC(2), daar wil je bij horen!

De voorbereiding begon deze zaterdag al vroeg. Om 14.00 waren wij met zijn allen bij Mathijs om ons voor te bereiden op de wedstrijd. De heer en vrouw des huizes hadden overheerlijk gekookt en onder het motto: ‘Goed eten, belangrijk’ werd er heerlijk gegeten. De sfeer was goed en iedereen was positief!! Om 15.30 vertrokken we richting Zeist. In Zeist zochten we rustig de kleedkamers op. De sfeer was ontspannen, al begon de spanning toch steeds meer te komen. De kleine kamertjes werden iets vaker bezocht dan normaal ;-)!! Na het omkleden werd er rustig ingeschoten met elkaar om ook even aan de zaal te wennen.

Een half uur voor de wedstrijd werd de kleedkamer opgezocht. Toen we door de gangen liepen, hoorden wij ONS publiek al aankomen. Wat een heerlijk gevoel dat je een wedstrijd gaat spelen met zoveel supporters die achter je staan. Tijdens de bespreking werd voor het eerst de opstelling bekend gemaakt en de puntjes werden op de spreekwoordelijke i gezet. Dat iedereen scherp en gefocust was, was duidelijk. Dat was niet alleen bij de spelers die het veld in moesten, maar ook bij de spelers die op de bank zouden beginnen. We gingen duidelijk als 1 team deze strijd aan.

Eenmaal weer terug in de zaal, was ook duidelijk te zien dat ONZE supporters er waren. Wat een gezellige puinhoop 🙂 !!

De spelers maakten zich klaar voor de warming-up. En na nog een korte ‘peptalk’ van Mathijs konden wij er tegenaan!!

De wedstrijd begon. Aanval 1 van Antilopen: 1-0, aanval 2 van Antilopen: 2-0. Bijzonder was dat wij rustig bleven en vertrouwen hielden in het feit dat wij dit snel om zouden gaan buigen. En onder luide aanmoedigingen van ONS publiek werd gelijk er achteraan de 2-1 gescoord. Antilopen scoorde nog wel de 3-1. Maar daarna was het HKC wat de doelpunten maakte. We kwamen snel terug naar 3-3 en vanaf de 3-4 stonden wij steeds aan de goede kant van de score!!! In het begin van de eerste helft was deze voorsprong steeds minimaal. Maar door een IJZERsterke periode vlak voor rust, met onder andere 2 prachtige doorloopballen van Suus en Emiel konden we met 4 punten verschil de rust in. Wat een heerlijk gevoel!!! In de rust werd voornamelijk besproken dat we onze scherpte moesten behouden en op deze weg door moesten gaan.

Terug in de zaal zagen we dat het publiek mee verhuist was naar ons aanvalsvak. TOP!! De scherpte bleef en we konden zelfs de score meerdere malen vergroten tot 5 doelpunten verschil. Dit kon toch niet meer mis gaan…

Even leek dit toch te gebeuren. Antilopen begon aan een inhaalrace. Gelukkig konden wij regelmatig een doelpuntje meepikken. Met nog een halve minuut te spelen scoorde Antilopen de 16-17. De spanning steeg, het publiek hield zijn adem in (en wij ook). Toch kwam al snel het beslissende eindsignaal. En toen die geweldige ontlading!!!

Deze overwinning is een prachtige teamprestatie van HKC 2. Het was een wedstrijd vol beleving van iedereen. Er werd hard voor elkaar gewerkt en er werden mooie doelpunten gescoord. Hierbij moet absoluut genoemd worden dat wij ons enorm gesteund voelden door onze geweldige, waanzinnige, enthousiaste en fanantieke supporters. Jullie als supporters zorgden ervoor dat wij de energie bleven houden om door te zetten. BEDANKT!!

En vandaag was wel heel duidelijk: HKC, DAAR WIL JE BIJ HOREN!!!

Fotoverslagen

Antilopen 2 – HKC 2, 16 maart (KNVB Sportcentrum Zeist)

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110326Antilopen2HKC2Driekamp” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

HKC 2 – TOP/Wereldtickets 4, 19 maart (Wielewaal)

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110319HKC2TOPWereldticketsNl4Driekamp” previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}