HKC 1 wint wedstrijd in tropisch Almere

Onder de bijna tropische omstandigheden moest HKC aanvangen tegen EKVA uit Almere. HKC begon met Kelly de Bruin op de plaats van de vakantie vierende Esther de Groot. HKC dat zich na de verloren wedstrijd tegen Merwede alleen nog de sportieve plicht ten doel had gesteld begon stroperig aan de wedstrijd.

Het was dan ook EKVA dat de eerste voorsprong nam in de wedstrijd. Snel daarna was de score van Ruud aan de Wiel de eerste gelijkmaker van de wedstrijd. Daarna kwam EKVA tot een 3-1 voorsprong. Maar door goals van Emiel Deventer en wederom Ruud aan de Wiel die deze wedstrijd overigens een prima percentage wist te schieten tot 3-3. Tot aan de rust bleef het stuivertje wisselen, waarin de ploeg uit Almere steeds het voortouw nam. Maar HKC nooit echt van zich af kon schudden. Daarmee werd een ruststand bereikt van 7-6 in het voordeel van EKVA.

HKC begon de 2e helft een stuk sterker dan EKVA. Na 5 minuten spelen stond HKC dan ook verdiend met 7-9 voor door 3 afstandschoten van Ruud, Rianne en Kelly. Deze voorsprong werd de gehele 2e helft vast gehouden en HKC kon zelf nog wat verder uitlopen op de ploeg uit Almere maar meer dan een verschil van 4 punten kon niet worden gerealiseerd. Uiteindelijk speelde HKC de wedstrijd prima uit en kon een eindstand van 13-17 genoteerd worden. Een resultaat waarmee HKC zich tevreden kan stellen.

De scores van HKC deze wedstrijd kwamen van Ruud aan de Wiel 6x, Niels Deventer 4x, Emiel Deventer 3x, Rianne Swets 2x, Kelly de Bruin en Jhon den Dunnen 1x