HKC 1 sluit veldcompetitie af met overwinning in Voorburg

HKC 1 heeft haar laatste wedstrijd van de 1e helft veld seizoen 2015-2016 winnend weten af te sluiten. In Voorburg was de ploeg van trainer/coach Peter van Houwelingen met 5-10 te sterk voor VEO.

HKC startte de wedstrijd met Ruud aan de Wiel in de basis voor de aan de hamstring geblesseerde Kees Baks.
Na het teleurstellende verlies van vorige week zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Roda waar na een goede 1e helft met 11 scores de bal er de 2e helft maar niet in wilde was de opdracht vooraf duidelijk. Om koploper Merwede welke met een voorsprong van 2 punten op HKC dit laatste speelweekend in ging niet verder uit te laten lopen was een overwinning het enige wat voor de BMN-brigade telde.

HKC startte goed aan de wedstrijd en leunend op een sterke verdediging nam HKC een 4-0 voorsprong.
VEO had aanvallend moeite met het sterke collectieve verdedigen van HKC en de bal ging vaak na geen of slechts 1 schotpoging van de Voorburgers terug richting de aanval van HKC. De aanvallende organisatie stond ook deze wedstrijd prima maar het vizier in de afronding niet op scherp. Met deze 4-0 voorsprong na de eerste 20 minuten deed HKC zich gezien het overwicht dan ook te kort. In het laatste deel van de 1e helft wist VEO beter grip te krijgen op de wedstrijd en ging ook mee scoren wat resulteerde in een 3-5 ruststand.

Ook de start van de 2e helft was voor HKC. Binnen enkele minuten werd de marge vergroot naar 4 punten: 3-7. Helaas bleek dit geen voorbode voor hogere productie in de 2e helft. Wel bleef HKC steeds een veilige marge houden. Rianne Zwets moest zich na een blessure laten vervangen waarna Vivian Kros haar plaats innam.
Een voorsprong van 5 doelpunten op 4-9 deed de wedstrijd definitief op slot. VEO deed nog eenmaal iets terug waarna HKC de eindstand van 5-10 op het scorebord schoot. In deze 2e helft kreeg Ruud aan de Wiel nog wel de gele kaart getoond voor commentaar op de leiding.

Ondanks het gemis van scherpte in de afronding bij met name het 2e aanvalsvak stond er vandaag een 8-tal op het veld wat voor elkaar wilde gaan en elkaar positief coachend richting de 2 belangrijke punten vocht. Ook Merwede en mede runner-up Sparta maakten deze laatste speelronde geen fout waardoor de strijd om het kampioenschap in de 1e klasse D nog helemaal open is.

Na een korte onderbreking zal HKC volgende week de beschutting van de zaal gaan opzoeken. Het laatste zaalseizoen op “vreemde” bodem want met het slaan van de “eerste” feestelijke paal aanstaande donderdag 15 oktober zal de start voor de nieuwbouw sporthal en renovatie van de bestaande accommodatie gemaakt gaan worden.
HKC speelt in de voorbereiding 3 wedstrijden in de Wielewaal tegen Fortis, Merwede en Vriendenschaar waarna op 7 november de 1e wedstrijd in de zaalcompetitie op het programma staat.

Scores HKC: Annelies 3x, John, Emiel en Ruud allen 2x, Niels 1x.