HKC 1 na winst op Wageningen naar kwartfinale play-offs

In een kolkende sporthal Het Dok heeft HKC een 21-18 overwinning op Wageningen weten te noteren. Door deze overwinning eindigt HKC als eerste in de Hoofdklasse Ba en mag het zich gaan opmaken voor een dubbele confrontatie met buurman GKV/Enomics uit Gorinchem, de nummer 2 uit de andere hoofdklasse B.
Aanstaande dinsdag speelt HKC eerst om 20:30uur thuis in de eigen sporthal Het Dok. Zaterdag 2 april, ook om 20:30uur, volgt de return in Gorinchem. HKC is in deze ontmoeting op voorhand de favoriet maar zal tegenstander GKV zeker niet gaan onderschatten.
De steun van het HKC publiek zal HKC in deze wedstrijden zeker helpen! Deze eerste play-off ronde geldt als kwartfinale richting de Hoofdklassefinale.

Wageningen eindigt de competitie na deze nederlaag als derde en zal tegen Sparta uit Zwolle gaan spelen met als maximale inzet een vervolg in de race om een plek in de nieuwe tussenklasse. Unitas/Perspectief eindigt knap als 2e in de poule en mag zich gaan meten met de nummer 1 uit de Hoofdklasse B-b Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 1.
Deze dubbele wedstrijden ook 1 van de 4 kwartfinales. Nieuwerkerk kon in haar laatste duel ook niet winnen en eindigt teleurstellend met slechts 2 punten op de laatste plaats.
Voor Nieuwerkerk echter ook nog alle kansen om zich te plaatsen voor de Tussenklasse. Eerst zal Tempo in een tweeluik dan verslagen moeten gaan worden.

Unitas coach Ron Steenbergen had, verrassend voor HKC, gekozen om Joost van Milligen en Danieke vd Hoef in zijn basis achttal te laten starten.
Jeroen Hukema en Pim Steenbergen begonnen vanaf de bank. Beide clubs hadden over support niet te klagen wat voor een mooie sfeer zorgde. De start van het duel voor HKC wat op 1-0 ook de eerste voorsprong van de wedstrijd wist te nemen. Wageningen reageert echter snel en brengt de stand via Nena Ellermeijer weer in evenwicht.
HKC leek in de beginfase als eerste ploeg de grip en controle over de wedstrijd te pakken maar toch was het Wageningen wat op 3-6 het eerste gaatje wist te slaan.
Hierna een run van 7 HKC doelpunten en een tussenstand van 10-6 in het voordeel van HKC.
Bij rust was deze voorsprong tot de helft geslonken 13-11. Een zeer spannende eerste helft en een nog compleet open wedstrijd.
In de rust was wel duidelijk dat Nieuwerkerk het thuis niet kon bolwerken tegen Unitas/Perspectief.
Een scenario waarbij zowel HKC als Wageningen een plek bij de eerste 2 konden bemachtigen bleek dan al nagenoeg kansloos.


Wageningen komt beter uit de rust dan HKC en brengt de stand snel weer in evenwicht 13-13. Toch is het HKC wat het duel ook in de tweede helft naar zich toe trekt en het initiatief blijft houden. HKC blijft de 2e helft steeds aan de goede kant van de score en weet op bepalende momenten toe te slaan om Wageningen niet terug in het duel te laten komen.
In de slotminuten is er ruimte om Annelies Kop een welverdiende publiekswissel te geven en haar uitgebreid te feliciteren met haar zwangerschap.
De wedstrijd eindigt in een verdiende 21-18 overwinning voor de thuisclub. Een overwinning van het collectief.
HKC stond en streed als 1 team en liet zien geleerd te hebben van de off-day bij Unitas in Harderwijk.
De mooie, attractieve en leuke poulefase is hiermee afgesloten en HKC zal zich met de hele vereniging gaan richten op het toetje van de play-offs.

Play-offs HKC 2, A1 en C1
Zaterdag 9 en 16 april zullen HKC 2 en HKC C1 play-off wedstrijden voor het kampioenschap en promotie in hun klasse. Op dezelfde data ook play-off wedstrijden voor HKC A1. Behoud in de 1e klasse staat in deze wedstrijden op het spel.
We wensen de team veel succes en plezier in deze wedstrijden.

Uiteraard kunnen de teams de support van het HKC publiek goed gebruiken!

Doelpunten in de wedstrijd

Foto’s in de wedstrijd

Extra: oplopen en Team(s) van de week HKC E3 & HKC E4

Fotografie: H. van Kekerix

Unitas/Perspectief 1 - HKC 1 (foto WVZ Fotografie))