Historisch kampioenschap HKC Midweek

In de laatste wedstrijd om het kampioenschap werd, drie weken terug, nipt 11-10 verloren van de grote concurrent Kinderdijk. Zij waren de terechte kampioen, op papier was er alleen voor HKC-Midweek nog een minimale kans op een kampioenschap. Als Kinderdijk zijn laatste twee wedstrijden zou verliezen, tegen de lantaarndrager en een middenmoter uit de poule, zou er nog een gedeeld kampioenschap mogelijk zijn. Wat onmogelijk leek, waar niemand meer rekening mee had gehouden, waar iedereen zijn wonden van de verloren laatste wedstrijd al had gelikt. Bleek door oplettendheid van Johnny toch waarheid. HKC MIDWEEK alsnog KAMPIOEN.

En het voelt als een echt en terecht kampioenschap! De analyse van de TC was; Kinderdijk heeft alles moeten geven voor de overwinning op HKC, dat ze dat laatste twee wedstrijden moe gestreden waren.

De HKC-midweek: een sterk collectief team, waar de voorbereiding in de app wordt doorgenomen, de opstelling tijdens de warming-up door de dames wordt bepaald en spelvreugde nooit ontbreekt.

Waar aan het begin van de voorjaarscompetitie het Meerkerk HOUTBOUW team afscheid genomen had van vaste basisspeelster van de laatste jaren, Mirella Tromp, moest het team ook aders laten door het geblesseerd uitvallen van Ralph de Boon en Fred v.d. Stok. Ralph had aangegeven, na 35 jaar blessurevrij korfballen, zijn korfbalcarrière te gaan beëindigen aan het einde van dit seizoen, maar deze werd abrupt gestopt door een forse achillespees blessure, opgelopen tijdens een midweek duel. Ook Fred v.d. Stok moest al na 1 wedstrijd plaats nemen op de reservebank, vanwege terugkerende knieproblemen. Gelukkig werd het team wel versterkt door kersverse mama Manon, die terug kwam van haar bevallingsverlof.

De voorjaars poule indeling bevatte veel bekende tegenstanders, zo waren er SKV, Voltreffers en Kinderdijk. Waar SKV (kampioen van het najaars seizoen) steeds te sterk is voor HKC, zo is HKC steeds te sterk voor Voltreffers. Kinderdijk heeft zijn basisteam behoorlijk versterkt afgelopen jaar, waarmee ze HKC verrasten.
De wedstrijden tegen oude bekende teams als ACKC, Merwede en Keep-fit’70 werden keurig (soms in de laatste minuut) winnend afgesloten.
Zo kon toch het 7e (voorjaars) kampioenschap binnen de vereniging gevierd worden!
Een heugelijk, historisch feit! Wat gevierd is! Zoals het hoort met de grote Beker erbij!

HKC Midweek kampioen

HKC E4 kampioen