Het zit HKC B1 niet mee tegen TOP B1

Voor de B1 stond er om half 12 een wedstrijd in het verre Arnemuiden in Zeeland op het programma tegen TOP. TOP bleek op papier de beste tegenstander te zijn, en door dat hun de enige en laatste wedstrijd wisten te verliezen in de zaal werd net het NK gemist.
Half 10 vertrokken we met de auto’s van Ruud, Kyam & Ingeborg richting het verre Arnemuiden. Net voor de brug bij Dordrecht begon de drama reis al. Na een poos stil te hebben gestaan voor de brug vervolgde we onze weg richting Arnemuiden. Een half uurtje later begon het. Er was 1 tunnel ‘buis’ afgesloten, en daar stond dus een hele lange file door! Na van ongeveer half 11 tot precies half 12 in de fille te hebbe gestaan. ( half 12 moesten we spelen ) We hadde TOP al gemeld dat we het niet gingen redden. Om 10 voor 12 reden we met de eerste 2 auto’s Arnemuiden binnen & ook het sportcomplex was vrij snel gevonden. 10 minuten later volgde de andere auto, en 3 minuten later moesten we aan de wedstrijd beginnen, dit zegt al genoeg; DRAMA!

Daar begonnen we dan, zonder Eva die bij de A1 mee speelde, en met Jannick & Jessica ( C1 ) op de bank. De eerste aanval was; Stefan, Kyam, Anieke & Tamara. Verdediging; Aron, Stan, Kelly & Ingeborg. We begonnen dus slap, en na 2 minuten stond er al een 2-0 op het scorebord. Na een kwartier spelen stond er al een stand van 6-0 op het scorebord in het voordeel van TOP. We lieten onze kopjes hangen, en goed ging het niet. Dat resulteerde in een ruststand van 9 tegen 2. Anieke & Stefan wisten hun doelpuntje mee te pikken.

In de rust werd erg duidelijk gezegd dat dit nergens op sloeg. We speelde echt gewoon slecht, en onze kopjes lieten we al snel hangen. We moesten door blijven knokken, en nog halen wat er te halen viel! Er werd ook gelijk een wissel ingebracht, Jannick die kwam het veld in voor Kyam.

De 2e helft begon we wat beter, 10 seconde gespeeld en door een prima diepte bal van Kelly scoorde Aron direct de 9-3. En ook de 9-4 volgde snel door Tamara door een goede doorloopbal. De scheidsrechter die absoluut niet geschikt was om dit niveau te fluiten, hadden we ook niet bepaald mee. Hij stond toe om een dame een heer te laten verdedigen en ook TOP bezorgde die een aantal cadeautjes. TOP wist nog 2 keer te scoren en de eindstand werd bepaald op een 11-5 stand. Jammer!

Een wedstrijd die we snel vergeten, en we moeten verder! Volgende week nemen we het op tegen IJsselvogels die net als wij verloren hebben zaterdag. We gaan proberen de rest van het seizoen goed te blijven spelen, en niet zo belabberd als zaterdag! Thuis pakken we TOP, en maken we deze wedstrijd helemaal goed! We hebben laten zien dat we in de zaal van nederlands kampioen DVO B1 kunnen winnen, dus waarom dan niet van TOP B1?

Jessica bedankt dat je je eigen wedstrijd heb opgegeven om bij ons reserve te staan, na een niet al te leuke reis! Toch bedankt !

We zien jullie graag zaterdag om kwart over 11 langs het veld, om ons aan te moedigen net als in de zaal!

Tot zaterdag!