Het Kompas (sep 1981): ‘Jaap Tromp 300 keer HKC 1’

De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam zoekt maandelijks leuke berichtjes uit Het Kompas van zo’n dertig, veertig of vijftig jaar geleden. Ook vertellen ze er interessante weetjes bij. De ene keer is het een advertentie, de andere keer een opvallend nieuwsbericht. Hieronder is een verslag van HKC van 9 september 1981 te lezen.

Jaap Tromp 300 keer HKC 1

Een foto uit de krant van september 1981 waar Jaap Tromp een bloemetje krijgt overhandigd.

Afgelopen zaterdag was het voor aanvoerder Jaap Tromp van korfbalklub HKC een bijzondere dag. Voor de 300ste keer verdedigde hij de kleuren van het eerste twaalftal van zijn vereniging. Voor een sportman, die pas 29 jaar oud is en dan reeds 300 kompetitiewedstrijden op zijn naam heeft staan is dit een vrij uniek gebeuren. Neem daarbij het feit dat hij zeker de helft van die wedstrijden de aanvoerdersband heeft gedragen, dan begrijpt u wel dat HKC dit niet onopgemerkt voorbij liet gaan.

Voorafgaande aan de eerste kompetitiewedstrijd werd Jaap dan ook door voorzitter de Jong in lovende woorden toegesproken en namens de hele vereniging feestelijk in de bloemetjes gezet.

En ofschoon de konkurrentie voor het eerste team enorm groot wordt, wegens een aanbod van vele talentrijke jeugdspelers bij HKC was de heer de Jong er van overtuigd dat Jaap er alles aan zal doen om ook het magische getal van 400 vol te maken.

Op 15-jarige leeftijd debuteerde Jaap Tromp in HKC 1, en dat hij het niet alleen bij korfbalspelen laat, maar ook verder een op en top verenigingsman is blijkt uit het feit dat hij al reeds geruime tijd het secretariaat van de ruim 300 leden tellende vereniging voert.

Orgineel gepubliceerd: Het Kompas Hardinxveld-Giessendam (8 september 2021)
Tekst en foto: Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam (sep 1981)

Fenna Zwang