Het Kompas: ‘5 ton voor renovatie korfbalveld’

De twee kunstgrasvelden van korfbalvereniging HKC in Boven-Hardinxveld worden eind dit jaar gerenoveerd en deels verplaatst. Dat blijkt uit de besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders. De gemeente wil daarvoor ruim 5,5 ton krediet beschikbaar stellen. In september neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen van de gemeente en HKC.

De werkzaamheden aan de sportvelden moeten deze herfst of winter beginnen, als de korfbalwedstrijden vanwege de zaalcompetitie binnen worden afgewerkt. Aanleiding voor de vernieuwing van de kunstgrasvelden zijn de nieuwe afmetingen die de korfbalbond heeft vastgesteld voor de velden in de buitenlucht. Die moeten hetzelfde zijn als de korfbalvelden in de sporthal.

Dat betekent dat de kunstgrasvelden bij HKC moeten worden verkleind. Een van de twee velden zal tevens verplaatst worden naar het grasveld dat achterin op het terrein bij sporthal Het Dok ligt. Het vrijgekomen kunstgrasveld wordt bestemd voor woningbouw.

In februari en maart zijn omwonenden geraadpleegd over de plannen. “Daar kwamen veel positieve reacties uit voort. Enkele bewoners hebben opmerkingen gemaakt op het ontwerp”, laat de gemeente weten. “De korfbalvereniging en de gemeente nemen de opmerkingen zo mogelijk mee in het ontwerp.”

Er zal waarschijnlijk een extern bureau worden ingeschakeld om de renovatie in het najaar of de winter te kunnen laten plaatsvinden. Ook wordt er met HKC overlegd over de hoogte van het tarief voor het gebruik van de gemeentelijke sportvelden.

De korfbalbond KNKV besloot in 2014 om de buitenvelden bij het korfbal te verkleinen. Op die manier moet het spel attractiever worden. Door kleinere velden te gebruiken hoopt de KNKV dat er sneller een schotpoging wordt ondernomen.

Orgineel gepubliceerd: Het Kompas Sliedrecht/Hardinxveld-Giessendam (7 augustus 2019)

Mabel en Veerle HavelaarHKC is één grote korfbalfamilie