Grote zege voor HKC in Den Haag

Nu de rol van HKC is uitgespeeld in de strijd om de titel, was het tegen hekkensluiter Dubbel Zes van belang om een goede uitslag neer te zetten om in aanloop naar de hervatting van de veldcompetitie zelfvertrouwen te tanken. De thuiswedstrijd leverde destijds een 33-11 overwinning op voor de Hardinxvelders en ook in de Haagse sporthal Gaslaan ontspon zich een eenzijdige wedstrijd.

HKC had van meet af aan het initiatief, scoorde over vele schijven en maakte Dubbel Zes duidelijk dat er voor hen ook in deze wedstrijd niets te halen viel. Hoewel er voor HKC geen belangen meer op het spel stonden ging de BMN-ploeg gestaag door met het opvoeren van de voorsprong. Trainer-coach Peter van Houwelingen, die afgelopen week zijn contract bij HKC verlengde, kon alle spelers op het scoreformulier vermelden en zag zijn ploeg tenslotte met een verdiende en overtuigende 28-10 zege van het veld stappen.

De reserves van HKC, die ook a.s. seizoen trainer-coach Robert Bras voor de groep hebben, deed met een 22-11 overwinning op Fortuna Delft wat er van een kampioen mag worden verwacht.

De komende weken is er voor de HKC-selectie geen competitiekorfbal en op 7 maart wordt de laatste zaalwedstrijd gespeeld, zowel door het eerste als tweede team thuis tegen OZC.