Goed spel, weinig animo. Winst voor HKC A1; 4-10

Na het verlies van de openingswedstrijd vorige week, moest de focus weer op de volgende partij tegen Animo. In de eerste wedstrijd werd na een valse start gewonnen en ook vandaag speelde een soortgelijk draaiboek. Na een weinig efficiënte eerste helft volgde een betere tweede, waarin de tegenstander niet eenmaal wist te scoren.

 

Moment in de wedstrijd Animo A2 - HKC A1Het is net half één geweest als de scheidsrechter fluit voor het begin. Het is koud en het waait behoorlijk en Animo komt het best uit de startblokken. De verdediging van A1 laat zich binnen enkele minuten twee maal verrassen middels twee doorlopers en kijkt meteen tegen een achterstand aan. Na de vakwisseling worden de zaken echter weer rechtgezet en scoort HKC de 1-2 en de 2-2. De aanvallen worden goed en gevarieerd uitgevoerd en de thuisploeg wordt aan alle kanten voorbij gelopen. De scores blijven echter uit en dus kan het zo maar gebeuren dat de blauw-witten met twee schoten ineens weer op twee punten voorsprong komen. HKC blijft de betere ploeg en weet hard werkend voor rust nog de aansluitingstreffer te scoren, zodat de rust aanbreekt met een 4-3 stand voor Animo. Gezien het getoonde spel zal er in de rust weinig reden voor ongerustheid zijn geweest en is het alleen zaak de korf wat vaker te vinden. En zo geschiedde…. Binnen één minuut is de achterstand omgebogen in een voorsprong en lijkt het erop en erover te zijn. Animo weet aanvallend geen vuist te maken en HKC verdedigt zeer sterk en geeft ook geen krimp. Na weer een lange doelpuntloze periode wordt het middels een strafworp 4-6 en dat lijkt enigszins bevrijdend te werken bij onze junioren. Aanvallend blijft het kans op kans creëren en de thuisploeg weet daar niets tegenover te stellen. A1 bouwt de voorsprong verder uit en weet alsnog de dubbele cijfers te halen. Het weet de tegenstander de gehele tweede helft op nul te houden en scoort zelf zeven treffers. De winst komt uiteindelijk bij een stand van 4-10.

Nou is het natuurlijk heel gemakkelijk om allemaal te vertellen dat het beter kan, beter moet. Dat er meer gescoord moet worden uit al die kansen, en dat er misschien wel te makkelijk kansen worden weggegeven. Ja, dat kan. Maar dat zou wel een erg negatief beeld zijn van een wedstrijd die overtuigend de winst oplevert. Waar de gehele wedstrijd goed aanvalsspel is vertoond, waar verdedigend 70 minuten lang bijna niets is weggegeven. Ik heb een team gezien wat de gehele wedstrijd heeft gestreden voor de winst, waar het geloof nooit verdween in een goede afloop. En dat in een wedstrijd waar, na het verlies van vorige week, eigenlijk niets meer op het spel staat dan de titel “best of the rest”. Tegen een tegenstander die, met alle respect, ook niet inspireert tot grote prestaties.

Volgende week staat de thuiswedstrijd op het menu tegen DeetosSnel/Volhuis A2. Zij staan momenteel derde op de ranglijst met één verliespunt minder dan HKC. De heenwedstrijd was voor onze A1 en ook thuis gaan ze voor de volle winst. Om 10.00 uur staan beide teams klaar voor de aftrap op ons eigen sportcomplex aan de Pieter de Hooghstraat. We zien u graag langs de lijn om ons te ondersteunen.

Overige uitslagen:

Oranje Wit A1 PKC/Hagero A3 8 – 8
DeetosSnel/Volhuis A2 DKB A1 8 – 6

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120407AnimoA2HKCA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij