Goed aanvalspel levert HKC B1 winst op SDO B1

Het nieuwe jaar is begonnen en de oliebollen zijn er weer af getraind! Kortom de 1e competitie ronde van 2012 stond op het programma.

Een hele dag voor HKC en dit keer niet in de Appelgaard maar dit keer in de sfeervolle Wielewaal. Voor HKC B1 een wedstrijd tegen SDO Veldhoven B1. Deze ploeg kende we nog van het NK van 2 jaar geleden op het veld in Rotterdam, in een felle wedstrijd speelde we daar 3-3 gelijk tegen. Absoluut geen makkelijke tegenstander dus. Ook opvallend was dat SDO even veel verlies punten had dan wij maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Een goede start was dus belangrijk!

Moment in de wedstrijd HKC B1 - SDO B1De B1 begon goed, en vooral scherp! De 1-0 en 2-0 werden snel gescoord door Tamara & Aron. De 3-0 en 4-0 werden snel gescoord door Anieke en Stefan. Direct werd er een groot gat geslagen, SDO wist nog steeds niks terug te doen en er werd een stand van 5-0. Toen pas wist SDO wat terug te doen, na dat ze al 2 strafworpen hadden gemist werd er nu wel gescoord en werd het 5-1. Toen stopte de doelpunten machine even, maar toch bereikte we een stand van 9-4. Door verschillende scores van vooral de dames. Anieke, Jessica maar ook Tamara en Ingeborg wisten te scoren. SDO wist ook nog een aantal keer te scoren en daarom bezochten we met een stand van 10-6 de kleedkamer.

Na de rust werd er ook weer geconcentreerd en duidelijk gespeeld waar we afgelopen week goed op hadden getraind was het scoren uit de drie één situatie. Leuk om te zien dat dit lukte. En dat vandaag veel doelpunten van onze dames kwamen! Ingeborg scoorde nog een prachtige doorloopbal die ze ‘achterover’ scoorde. SDO was geen slechte ploeg, het was een ploeg die volledig op hun eigen spelletje vertrouwde. Maar wij waren de ploeg met het betere aanvalsspel en daarom scoorde we vandaag ook 16 doelpunten! SDO wist er 10 te scoren en daarmee floot de scheidsrechter van Oranje – Wit voor het laatst.

Na deze winst staan we nog steeds gedeeld met Merwede op plek 2 nog steeds achter de koploper KCR. Zaterdag is er een ‘kraker’ in Sliedrecht, als Merwede weet te winnen van KCR staan we met z’n 3e op plek 1 en is er nog van alles mogelijk in deze goede poule waar veel sterkte tegenstanders zijn! Wij gaan volgende week op herhaling naar Nuenen. We spelen daar tegen NKV, deze ploeg versloegen we eerder deze zaalcompetitie met 17-3.

scores van afgelopen zaterdag:
Tamara 5x.
Ingeborg, Anieke & Aron 3x.
Stefan & Jessica beide 1x.

VideofragmentenFotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20120107HKCB1SDOB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Video’s & foto’s: A. Verschoor