Geweldig slotevenement bij HKC

Mooie bijdrage voor KIKA

Dit jaar was er voor gekozen om de seizoenafsluiting bij HKC niet een gehele week te laten duren, maar om dit in één weekend te doen. En dat werd een doorslaand succes.

Vrijdag om 17.00 uur startte de 24-uursmarathon met korfzitten, de opening van het pannenkoekrestaurant, speurtocht en koppelschieten. Daarna wisselden de diverse programmaonderdelen zich in snel tempo af en werd er tegelijkertijd ,buiten op de velden, binnen in sporthal Het Dok en in Training Center de Werf, maar ook op het terras door honderden aan de activiteiten deelgenomen. Ook ’s-nachts was het gezellig druk met o.a. een klaverjastoernooi en probeerde de jeugd, na film te hebben gekeken, te slapen in de sporthal. Met een ontbijt, high tea en Stratenkorfbaltoernooi werd de zaterdag onder een grote belangstelling ook een ware happening en de afsluiting was om 17.00 uur voor de korfzitters, die na 24 uur weer naar beneden mochten.

Tijdens deze 24-uursmarathon zijn er diverse acties gehouden om geld in te zamelen voor KIKA en ondanks dat nog niet alles is afgerekend kunnen we nu al zeggen dat er minimaal € 2.500 aan KIKA kan worden overgemaakt, een bedrag dat dus nog wel hoger zal worden. Een geweldig resultaat!

Alles bij elkaar was het, ook door het mooie weer, een schitterend evenement waaraan door honderden tussen 4 en 84 is deelgenomen. Om dit allemaal mogelijk te maken zijn er tientallen vrijwilligers actief geweest. Allereerst de verantwoordelijke Evenementencommissie die onder leiding van Ester Bot alles perfect voor elkaar had. De kantinecommissie, met bar- en keukenpersoneel, beleefde een topdrukte in de kantine, maar ook hier was het top georganiseerd. Tenslotte zijn er ook altijd mensen die de handen spontaan uit de mouwen steken als ze zien dat dit nodig is.

Als bestuur willen we iedereen bedanken die meegewerkt hebben om dit slotevenement te doen slagen en hiermee voor een schitterende afsluiting van het seizoen hebben gezorgd.

Bestuur HKC

Verslag van de evenementencommissie


Afgelopen vrijdag 8 juni was het dan eindelijk zover; het 24-uur evenement bij HKC voor KIKA. Het evenement begon om 17:00 uur met korfzitten. Gevolgd door het pannenkoekenrestaurant. Hoe goed de voorbereidingen dan ook zijn, zoveel pannenkoeken, zoveel kinderen, zoveel ouders en zoveel prikkels zorgt voor zoveel chaos. Maar het zorgt ook voor veel genoegdoening en energie. Nadat de kinderen klaar waren met eten, mochten ze naar de buikschuifbaan. Aan sop en plezier geen gebrek. Een activiteit op zich, waar de brandweer (geen paniek, deze was van te voren geregeld) flink los kon gaan. Ondertussen waren er activiteiten in De Werf en ook was de Kombifit goed bezig. Na De Werf gingen sommige volwassenen ook de buikschuifbaan op. Hier zijn trouwens foto’s van.

Nadat de kinderen en volwassenen weer lekker schoon waren, werden de slaapzalen gereed gemaakt. De E en de D konden film kijken in Het Dok. De C, B en A wisten zich prima te vermaken met gamen of waren buiten de korfzitters aan het aanmoedigen.

Ondertussen is het klaverjastoernooi van start gegaan. Met zo’n toernooi wordt er na 3 potjes echt onderscheid gemaakt tussen de broodkaarters en de echte klaverjassers.

Volgens de korfzitters was het korfzitten super leuk. De deelnemers hebben zich vermaakt met een spelletje. Erg origineel. Alleen Sven Advocaat had wat moeite zich te focussen op het spel.
De spelletjesmarathon binnen zorgde vooral bij het FOODPING PONG voor strijd. Met zo’n inzet in het veld, zou je iedere wedstrijd winnen. In de keuken werd er flink gebakken. Het verschil tussen milliliter en deciliter behoord echter nog niet tot de basiskennis. Ook is het voor sommige onduidelijk of er op een stroopwafeltaart stroopwafels horen? Of hoor je de stroopwafels tijdens het maken van een stroopwafeltaart op te eten. Na een avondje wakker blijven, klinkt op een gevenmoment alles logisch.

Na de nacht, volgt de ochtend. Dat betekend nieuwe en oude frisse troepen voor het ontbijt. De kinderen werden gewekt door de leiding die vervolgens vriendelijk een verzoek plaatste om alle spullen op te ruimen, in te pakken en de kinderen moesten zich gereed gaan maken voor het ontbijt en de ochtendgymnastiek. De motivatie was bij sommige kinderen ver te zoeken i.v.m. lichte vermoeidheid, maar onder leiding van de dwingende ogen van Vivian stonden ze alsnog te dansen en te swingen op de muziek. De één iets enthousiaster dan de ander, maar ja je kan niet alles hebben.

Dankzij het mooie weer wat ons de volledige 24 uur goed gezind was, vond de high tea gezellig buiten plaats. Volgens één van de deelnemers was het gezellig druk, goed georganiseerd en waren de hapjes fantastisch. Er vonden ook fijne gesprekken aan de tafel plaats en er ontstonden goede ideeën voor komend seizoen. Wist u datjes dat een high tea ook voor mannen is?

Om 12:30 uur kwamen de teams van de VSB langzaam binnendruppelen. Het was een succesvol toernooi wat helaas werd overschaduwd door een gebroken arm en een bezoekje van de ambulance. Nogmaals dank voor de goede hulp die verleend is door iedereen. Als afsluiter werden er nog lootjes verkocht voor het rad. Het was een mooie afsluiter op het terras. Om 17:00 uur was het eindsignaal van het 24 uur korfzitten. Hier werd ook bekend gemaakt dat de voorlopige teller voor KIKA op € 2.500,00 staat. Een prachtig resultaat!

Als commissie willen wij iedereen bedanken voor deze geweldige 24 uur. Bedankt voor de donaties, voor de aanwezigheid, voor alle hulp en inzet.

De evenementencommissie.

Video en foto’s van het 24 uurs evenement