Geslaagd voorbereidingstoernooi HKC

Afgelopen donderdag en zaterdag werd bij HKC weer het traditionele voorbereidingstoernooi voor standaard- en reserveteams gehouden. Aan dit toernooi namen de selecties van de Overgangsklassers GKV/Enomics, Nieuwerkerk, Vriendenschaar en HKC deel.

Als openingswedstrijd stond de Hardinxveldse derby HKC-Vriendenschaar op het programma, toevalligerwijs een wedstrijd die ook op de openingsdag van de competitie op 2 september a.s. in Boven-Hardinxveld op de rol staat. Nadat de strijd lange tijd gelijk op ging, toonde HKC zich in het laatste kwart van de wedstrijd nadrukkelijk de bovenliggende partij en wist dan ook verdiend met 23-16 cijfers de winst te pakken.

In de wedstrijd van zaterdag was GKV/Enomics de tegenstander en hiervoor was veel publiek naar het HKC-complex gekomen. De ploeg uit Gorinchem had bijna de gehele wedstrijd het initiatief, waarbij HKC wel op korte afstand bleef volgen, ,aar er steeds net niet in slaagde om naast GKV te komen. Uiteindelijk moest HKC, waar diverse nieuwe spelers worden ingepast, met 19-15 haar meerdere in GKV erkennen.

In de totaalrangschikking (1e en 2e teams gezamenlijk) werd Nieuwerkerk winnaar van het toernooi, gevolgd door respectievelijk GKV/Enomics, HKC en tenslotte Vriendenschaar.

A.s. zaterdag rondt HKC haar voorbereiding af met wedstrijden bij Fortis in het Zeeuwse Oost-Souburg.