Gelijkspel voor HKC B1 tegen koploper KCR B1

Voor de B1 stond een belangrijke wedstrijd op het programma, bij winst zou het de koppositie delen met KCR B1, en dat was nou juist de ploeg waar de B1 het tegen op moest nemen.

Moment in de wedstrijd KCR B1 - HKC B1De B1 vertrok om half 11 met een grote groep richting Ridderkerk. Er stond vandaag een wedstrijd op het programma tegen KCR B1. Een ploeg die dit seizoen is gefuseerd uit Bolnes & Sagitta. Nog geen punt verlies in de zaal, dus we moesten aan de bak! Na een goede en serieuze voorbereiding floot de scheidsrechter van GKV rond 12 uur in.

Het was KCR dat de eerste kansen kreeg, maar Tamara opende de score uit een doorloopbal, 0-1. Het was KCR dat direct reageerde uit een schot, 1-1. Er werd goed en fel gekorfbald en daarom kon Stefan uit een schot de 1-2 binnen schieten. Maar het was opnieuw KCR dat de 2-2 weer snel binnen schoot. De 3-2 werd daarna snel gemaakt door KCR. Maar Stan maakte uit een strafworp weer gelijk, 3-3. Toen was het KCR dat een gaatje sloeg, en scoorde de 4-3 uit een makkelijk gegeven strafworp en de 5-3. Daarna was het Aron dat de 5-4 scoorde uit een droog schot. Maar KCR scoorde opnieuw de 6-4 en 7-4 en verschil was nu 3. Kort voor rust maakte Stefan nog een mooi kort schot en werden er na een leuke en felle eerste helft de kleedkamers bezocht.

In de rust veel complimenten, goed korfbal en we korfbalde met elkaar! Zo door blijven knokken en dan mochten we al trots zijn op deze wedstrijd! Alle puntjes werden nog even op de spreekwoordelijke ‘I’ gezet en de 2e helft gingen we weer knallen!

Na rust was het helaas KCR dat gelijk de 8-5 binnen schoot. Het was nu taak dat we door bleven zetten en dat gebeurde, met goed korfbal werd er door verschillende scores een stand bereikt van 9-8 in het voordeel van KCR. met nog 13 minuten op de klok beloofde het een spannende slotfase te worden. Er zat veel druk op de wedstrijd, de scheidsrechter was streng maar dat deed die aan beide kanten. Er mocht weinig onder de paal, dus in het vak van Stefan was weinig rebound. Twan werd gewisseld en Jannick kwam het veld in om betere rebound te hebben. Aron kreeg een strafworp mee en Stan benutte hem en er stond weer een gelijke stand op het scorebord, 9-9. KCR maakte de 10-9 maar met nog 6 minuten op de klok schoot Anieke een korte kans binnen, 10-10. Er werd in dat vak goed met elkaar overlegd en duidelijke afspraken gemaakt, daarom werd deze treffer binnen geschoten! Top! Het vak van Aron moest nu het verschil maken met nog 3 minuten op de klok liep Tamara haar tegenstander voorbij en gooide de bal door op Ingeborg, de bal kwam op der tenen aan maar Ingeborg ( die s’ochtends om half 8 thuis was gekomen uit Londen, en toch speelde ) scoorde en we stonden voor! Het was nu taak om verzorgd te blijven spelen, goed verdedigen en geen domme fouten maken. KCR kreeg nog wel kansen maar er werd niet gescoord. De laatste minuut was ingegaan, Aron liep zijn tegenstander voorbij en Stan kreeg een strafworp mee. Bij een doelpunt was de wedstrijd beslist en stond het verschil op 2. Helaas ging de bal er niet in, en zoals je dan al wel een beetje kan verwachten gaat de bal er aan de andere kant wel in, en maakt KCR gelijk. 11-11. Niet veel later floot de scheidsrechter af en stond er dus een stand van 11-11 op het scorebord.

Zuur, heel zuur! Al was de strafworp erin gegaan was de wedstrijd beslist. Al kijk je naar het spel van de wedstrijd van beide kanten is het wel een terechte uitslag! Het was een wedstrijd van hoog niveau, er werd goed voor elkaar gewerkt en beide ploegen lieten mooi en goed korfbal zien! Hier kunnen ploegen uit de B hoofdklasse nog wat van leren!

Na deze sportieve wedstrijd staan we nog steeds 2 punten achter op KCR, gelukkig treffen we ze nog een keer. Merwede staat nu samen met ons op plek 2 met beide 9 punten. KCR heeft op dit moment 11 punten.

Reserves & supporters bedankt! Over 2 weken treffen we thuis om 10 voor half 5 in de Wielewaal SDO uit Veldhoven aan. Deze ploeg kennen we nog van 2 jaar geleden op het NK. Geen slechte ploeg dus absoluut weer een moeilijke wedstrijd.

Alvast een gelukkig nieuw jaar & we zien jullie graag 7 januari om 16:20 uur in de Wielewaal.

DE B1!

Fotoverslag

Foto’s: A.Verschoor

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20111217KCRB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}