Gelijkspel voelt als een nederlaag; HKC A1 – KCR A1 eindigt op 13-13.

Met slechts een tweetal minuten op de klok en een stand van 13-11 in het voordeel van HKC leek de verdiende winst binnen. Bij het eindsignaal stond er echter een stand van 13-13 op het scorebord. Alhoewel een gelijkspel tegen KCR een prima resultaat is, mag vandaag gesproken worden van een verloren punt. De wedstrijd:

Moment in de wedstrijd HKC A1 - KCR A1Vandaag komt koploper KCR op bezoek. Zij staan vooraf aan de wedstrijd ongeslagen aan kop en hebben aan één punt genoeg om kampioen te worden. De A1 kan vrijuit spelen, met als voorname doel de goede vorm vast te houden voor het tweede deel van het veldseizoen. De eerste confrontatie eindigde in 15-9 winst voor KCR, maar HKC is thuis nog ongeslagen deze competitie. Vanaf het begin ontspint zich een ware korfbalthriller, met alle ingrediënten van dien.

HKC gaat voortvarend van start en pakt een 2-0 voorsprong. KCR herpakt zich en komt terug tot 2-2. HKC pakt wederom de voorsprong, waarna KCR de korf weer tweemaal weet te vinden en voor het eerst de voorsprong pakt 3-4. A1 neemt daarna het heft weer in handen en pakt opnieuw de voorsprong 5-4. Doordat beide teams sterk verdedigen en de strijd zich met name op het “middenveld” afspeelt gaan de teams bij deze stand de rust in. Na de rust scoort KCR als eerste en maakt de 5-5. In deze periode staat het vizier aan beide zijden op scherp en wordt om en om gescoord, waarbij de bezoekers telkens de voorsprong nemen. Bij een stand van 7-7 scoort de fusieclub uit Ridderkerk tweemaal achter elkaar en slaat een gaatje van twee punten. Maar HKC heeft al meerdere malen laten zien niet meer te schrikken van een achterstand en komt weer langszij 9-9. Toch is het KCR dat weer de voorsprong pakt en HKC dat gelijk maakt. Bij een stand van 11-11 neemt A1 het heft in handen en pakt de voorsprong. KCR komt er aanvallend even niet meer uit en HKC scoort daarop zelfs de 13-11. Een stunt lijkt aanstaande met nog maar een paar minuten op de klok. KCR zet alles op alles en middels een afstandsschot komt het terug tot 13-12. De laatste minuut is ingegaan en HKC moet dan gewoon de wedstrijd uitspelen. 40 seconden en de bal komt in het aanvalsvak van HKC. In plaats van rond te spelen en te wachten op de “goede” kans, wordt gekozen voor het schot. De bal mist en KCR speelt de bal nog één keer naar de aanval. Waar de scheidsrechter al eerder in deze wedstrijd vreemde beslissingen neemt, doet hij dat ook nu. Een bijzonder makkelijk gegeven strafworp zorgt ervoor dat KCR alsnog met het benodigde punt kan vertrekken uit Hardinxveld: 13-13.

De teleurstelling was groot bij de A1, begrijpelijk. Over de gehele wedstrijd was winst ook verdiend geweest. Maar de goede vorm was er zeker, en zal veel vertrouwen geven voor het vervolg op het veld. Daarvóór speelt A1 eerst nog de laatste zaalwedstrijd tegen buurman Vriendenschaar, op 10 maart om 15.45 uur in de Wielewaal. Een prachtige afsluiting van een goed zaalseizoen. Komt allen!!!!

KCR is de terechte kampioen en ontvangt ook van ons de felicitaties. Proficiat!!
Door het verrassende verlies van Vriendenschaar tegen Oranje Wit kan A1 geen plaats meer klimmen in de eindrangschikking en eindigt in deze zware 1ste klasse poule als vierde. Als debutant een prima resultaat.

Overige uitslagen:

Oranje Wit A1 Vriendenschaar A1 13 – 8
Nieuwerkerk A2 DeetosSnel/Volhuis A2 11 – 16
IJsselvogels A1 Maasluis A1 17 – 3

Stand:

KCR A1 13 24
Oranje Wit A1 13 19
Vriendenschaar A1 13 19
HKC A1 13 16
IJsselvogels A1 12 11
DeetosSnel/Volhuis A2 13 9
Maasluis A1 12 4
Nieuwerkerk A2 13 0

Videofragment

Video: A. Verschoor

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.junioren” picasaAlbum=”20120303HKCA1KCRA1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Foto’s: M. de Rooij