Excelsior 1 delft het onderspit in de felle strijd tegen HKC 1

De eerder uitgestelde wedstrijd tegen Excelsior is afgelopen dinsdagavond 2 juni gespeeld. Er stond voor beide ploegen niets meer op het spel, maar ondanks dat werd de wedstrijd alles behalve timide.

Zowel HKC als Excelsior gingen duidelijk voor de winst en het scheidsrechterduo had dan ook een zware avond. Na een snelle achterstand van 3 – 1, werd het voor HKC tijd om even aan te zetten. Al snel werd mede door de hulp van de trefzekere Menno Bakker de achterstand weggewerkt en kwam de stand op 3 – 3. HKC kon deze lijn doortrekken en 5 minuten voor rust stond er een riante 5 – 10 voorsprong op het scorebord. Met nog enkele treffers van Excelsior werd de rust bereikt met een 7 – 10 voorsprong voor HKC.

Na de rust begon Excelsior sterk en na 10 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft werd de score gelijk getrokken op 12 – 12. Mede door de trefzekere Marlies Bommeljé (4 doelpunten) kwamen Excelsior en HKC gelijk te staan op 14 – 14 met nog minder dan 2 minuten te spelen. Excelsior kreeg de kans om op voorsprong te komen door een strafworp, maar deze werd toch wel vrij overtuigend gemist. Het antwoord van HKC liet niet lang op zich wachten. HKC scoorde direct in de eerstvolgende aanval waarmee de eindscore van 14 – 15 werd gerealiseerd.