Erik van Brenk en Niels Mastijn nieuw trainersduo HKC/Creon Kozijnen

Het bestuur van HKC/Creon Kozijnen is, nadat eerder deze maand bekend werd gemaakt dat de huidige trainers Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg aan het einde van dit seizoen zullen stoppen, blij te kunnen mededelen een nieuw trainersduo voor de eerste selectie te hebben gevonden.
Erik van Brenk zal samen met Niels Mastijn vanaf het seizoen 2024-2025 bij de club uit Boven-Hardinxveld aan de slag gaan.

Erik van Brenk is 46 jaar, woonachtig in Zetten (Gelderland) en in het dagelijks leven werkzaam als Strategic Partner Manager in de medische sector. Als speler speelde Van Brenk bij Tweemaal Zes, Dalto, Oost-Arnhem en in de nationale (jeugd)selecties. Een knieblessure zorgde ervoor dat Van Brenk zijn actieve korfbalcarrière helaas al op jonge leeftijd moest beëindigen.

Als trainer/coach heeft Erik eerder gewerkt bij Oost-Arnhem, De Meeuwen, Vriendenschaar en Wageningen (allen hoofdklasse). In de Korfbal League heeft hij eerder ervaring opgedaan bij DOS/WK en Blauw-Wit. Op dit moment is Erik werkzaam bij het Belgische Borgerhout/Groen Wit, waar hij zich met zijn ploeg heeft weten te plaatsen voor de halve finales in de hoogste Belgische klasse.

Niels Mastijn is 37 jaar, woonachtig in Papendrecht en in het dagelijks leven werkzaam als docent lichamelijke opvoeding op het Willem de Zwijger College in Papendrecht. Als speler is Mastijn het Dordtse Oranje-Wit zijn hele korfbalcarrière trouw gebleven.

Al op jonge leeftijd richtte Mastijn zich op het trainen en coachen bij zijn eigen club.
Zijn eerste klus “buiten de deur” was het trainen en coachen van de A1 van GKV/Enomics. Bij deze club coachte Mastijn ook vier jaar het eerste team in de hoofd- en overgangsklasse. De laatste vier seizoenen was Niels Mastijn als hoofdtrainer actief bij het Dordtse Sporting Delta.

Na het aangekondigde stoppen van de huidige, succesvolle hoofdtrainers aan het einde van dit lopende seizoen, zijn we als club uitermate tevreden dat we binnen korte termijn dit nieuwe trainersduo kunnen presenteren. We denken, mede met de inzet van beide heren, een volgende stap binnen de doelstellingen en ambities van HKC/Creon Kozijnen te kunnen zetten. De reeds eerder gepresenteerde komst van topspeler Richard Kunst draagt hier uiteraard ook aan bij.
Beide heren zijn gemotiveerd om bij HKC aan de slag te gaan.

Erik van Brenk licht toe:

HKC/Creon Kozijnen is een mooie, ambitieuze korfbalvereniging met veel mensen die hart hebben voor wat ze doen. Hierbij is de vereniging onderscheidend met hun aanpak en hun geweldige supporters! Ze zeggen wel eens: ‘wat goed is, komt snel’. HKC/Creon Kozijnen is snel gekomen, maar wel vanuit een sterk fundament. Dat geeft veel vertrouwen in de nabije toekomst. Het voelt prachtig om hier als trainer onderdeel van uit te gaan maken en voor Niels en mij is het een mooie uitdaging om aan volgende stappen bij te kunnen dragen.

Niels vult hier op aan:

De afgelopen periode heb ik meerdere gesprekken gevoerd met HKC/Creon Kozijnen. Dit gaf vanaf het eerste gesprek een goed gevoel; een gevoel dat niet meer is weggegaan. De ambitie, de duidelijkheid, de manier van communiceren en de plannen die de club heeft, spreken mij erg aan. Ook met Erik van Brenk is er al direct een goede klik en ik kijk er naar uit om samen met Erik en de rest van de trainersstaf de samenwerking met de club, maar vooral de spelersgroep aan te gaan.

Via deze weg wensen we Erik en Niels heel veel succes en plezier bij HKC/Creon Kozijnen.

Bestuur Korfbalvereniging HKC/Creon Kozijnen

Jennifer Schaeffer