Eerste punten voor HKC

HKC was in een lastige positie beland. De ploeg die graag meedoet voor de bovenste plaatsen was na twee wedstrijden nog puntloos. Tel daarbij op dat de Boven-Hardinxvelders een uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Tjoba speelden (en historisch gezien HKC niet vaak won bij Tjoba) en het is duidelijk dat de uitgangspositie een moeilijke was. Gelukkig speelde HKC weer een degelijke wedstrijd en dit resulteerde in een belangrijke 10-13 overwinning in Goes.

Na een klinkende overwinning van HKC 2 tegen Tjoba 2 begon de wedstrijd. Arno den Breejen was weer teruggekeerd na blessureleed en daarnaast debuteerde Esther de Groot in de basis-acht. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en beide ploegen waren nog duidelijk zoekend naar de beste kansen. Pas na 10 minuten opende Tjoba de score met een afstandschot. Marlies Bommeljé scoorde na een kwartier de eerste treffer voor HKC, direct gevolgd door een score van Tjoba. Vijf minuten voor rust stond er nog een uiterst magere 2-2 op het bord, maar daarna werd de korf opeens wel gevonden. John den Dunnen schoot op fraaie wijze een korte kans binnen, gevolgd door een afstandschot van Niels Deventer (2-4). Tjoba scoorde tegen, Menno Bakker scoorde weer van afstand maar het laatste woord was aan Tjoba: met een 5-5 tussenstand gingen de beide teams rusten. De eerste helft gaf weinig fraai korfbal te zien, maar was meer een fysieke strijd waarbij de beide verdedigingen heersten.

Astrid Fijnekam scoorde direct na rust na sterk afvangwerk van Arno den Breejen. Kort na rust wisten beide ploegen nog steeds makkelijk de korf te vinden en om en om scorend werd 5 minuten na rust een 8-8 tussenstand bereikt. Tjoba kwam nog eenmaal voor met 9-8, maar daarna was het woord aan HKC. Esther de Groot scoorde de gelijkmaker uit een doorloopbal en vervolgens sloeg de Raboformatie via een dubbelscore van Astrid Fijnekam een gaatje van twee punten: 9-11. Marlies Bommeljé scoorde uit een afstandschot de 9-12 met nog een kwartier te spelen. Tjoba was niet meer bij machte om nog terug te keren in de wedstrijd. Verdedigend pakte HKC veel rebounds. Met name Arno den Breejen wist veel duels van de toch sterke rebounder Niels Westmaas te winnen, waardoor de wat tegenvallende thuisploeg nooit echt gevaarlijk meer kon worden. Tjoba scoorde pas 5 minuten voor tijd, maar Menno Bakker maakte aan alle onzekerheid een einde door de 10-13 aan te tekenen.

Al met al geen fraaie, maar wel een erg belangrijke zege voor de ploeg van Bram van Geffen. Volgende week zal blijken wat deze overwinning waard is; dan staat namelijk de wedstrijd tegen het sterke Kinderdijk op het programma in sporthal de Wielewaal