Eerste punt HKC voelt als een overwinning

HKC heeft in de derde wedstrijd van de competitie haar eerste punt weten te halen tegen RWA 1 uit Poortugaal. Na de eerste twee duels met een minimaal verschil van slechts één punt te hebben verloren wist HKC in de confrontatie met RWA in de slotfase een 15-15 gelijkspel af te dwingen.

Moment in de wedstrijd RWA 1 - HKC 1HKC begon niet scherp en keek al na drie minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Door een gemakkelijk weggegeven vrije bal en een doorloopbal wist RWA op deze voorsprong te komen. Na vijf minuten bracht de deze wedstrijd zeer sterk spelende Esther de Groot de stand door middel van een afstandsschot op 2-1. De thuisploeg wist door ook een afstandschot te scoren en het verschil weer op twee punten te brengen. Na de vakwissel brak voor HKC een sterke fase aan. De gasten namen het initiatief over. Door drie doelpunten van Arnold Tromp, één van Ruud aan de Wiel en één van Esther de Groot kwam het team op een 3-6 voorsprong. De goede kansen op een 3-7 voorsprong werden niet benut en na een doelpuntloze periode van tien minuten wist ook RWA de korf weer te vinden: 4-6. Door slordig aanvalsspel en persoonlijke fouten liet HKC de tegenstander terugkomen in de wedstrijd. Nu lukte het HKC tien minuten lang niet om te scoren waardoor RWA door vier treffers op rij op een 7-6 voorsprong wist te komen. In de 27e minuut egaliseerde Tim Sterrenburg met aan zuiver afstandsschot. Via een score van De Groot kwam HKC weer aan de leiding. RWA antwoordde meteen en bracht de stand weer gelijk. HKC dacht vlak voor rust een strafworp te verdienen, maar de scheidsrechter besliste anders en liet het spel doorgaan. Nog te veel met dit moment bezig en niet met de tegenstander wist RWA handig te profiteren. De thuisploeg bouwde vlak voor rust een marge van twee doelpunten op en dook met een 10-8 voorsprong de kleedkamer in. In de rust volgde een domper voor HKC toen bleek dat aanvoerder Arnold Tromp door een kuitblessure de wedstrijd niet kon vervolgen. Niels Deventer was zijn vervanger. Emiel Deventer nam de aanvoerdersband over.

Moment in de wedstrijd RWA 1 - HKC 1HKC kwam in de tweede helft wel goed uit de startblokken. Esther de Groot liet meteen de aansluitingstreffer noteren. RWA wist ook de korf weer te vinden en bracht de stand op 11-9. De gasten moesten door het uitvallen van Tromp even op zoek naar de juiste balans. RWA scoorde rustig door en bracht het verschil op drie doelpunten. Om en om scorend wist RWA deze marge tot zes minuten voor het eindsignaal te handhaven. De stand bedroeg op dat moment 15-12 in het voordeel van de thuisploeg. HKC leek op de derde nederlaag op rij af te stevenen. Na een benutte strafworp van Ruud aan de Wiel geloofde het team er weer in. Trainer-coach Johan van Barneveldt bracht Miranda Rijnhout binnen de lijnen in het aanvalsvak. Niels Deventer schoot HKC met nog anderhalve minuut te gaan op 15-14. In de tegenaanval wist RWA niet tot scoren te komen waarna na de bal in de laatste minuut weer naar de aanval van HKC kon worden gebracht. Door het onreglementair afstoppen van een actie van Niels Deventer kreeg HKC een strafworp toegekend. Tim Sterrenburg mocht vanaf 2,5 meter aanleggen en wist goed met de spanning om te gaan en de gelijkmaker op het scorebord te noteren. Er waren echter nog een aantal seconden te spelen en RWA mocht nog één keer de bal uitnemen. De thuisploeg leek nog voor een doorloopbal te kunnen gaan, maar de speeltijd was voorbij en de scheidsrechter floot bij een 15-15 stand voor de laatste maal. Door het kantelen van de wedstrijd in de laatste minuten voelde dit gelijkspel voor HKC als een overwinning.

De verschillen in de 1e klasse E zijn nog klein. Het verschil tussen de koplopers KCR, Maassluis en Futura en hekkensluiter HKC maar bedraagt drie punten. Aanstaande zaterdag ontvangt HKC koploper KCR uit Ridderkerk. De steun van het HKC-publiek is van harte welkom om de punten in Boven-Hardinxveld te houden.

Scores HKC: Esther de Groot 4x, Tim Sterrenburg 3x, Arnold Tromp 3x, Ruud aan de Wiel 2x, Niels Deventer 2x, Emiel Deventer 1x.

Fotoverslag

{oziogallery 761}

Fotoverslag (RWA 2 – HKC 2)

{oziogallery 760}