Eerste nederlaag voor HKC

HKC liep afgelopen zaterdag tegen haar eerste nederlaag op. Tegenstander Juliana uit Oud-Gastel kaapte twee belangrijke punten weg uit Boven-Hardinxveld. De prima competitiestart van HKC kreeg door deze thuisnederlaag dan ook geen vervolg.

HKC had deze nederlaag voornamelijk aan zichzelf te wijten. Juliana profiteerde optimaal van de off-day van de Raboformatie en ging dan ook verdiend met de punten naar huis.

In de beginfase waren beide ploegen nog gelijkwaardig aan elkaar maar in de loop van de eerste helft trok Juliana het initiatief naar zich toe en ging met een 5-4 voorsprong rusten. HKC speelde in de eerste helft futloos en leek duidelijk meer last van de warmte te hebben dan de gasten. Het baltempo was laag en de posities werden te traag ingenomen. Juliana, opgericht op 30 april 1948 en vandaar de naam Juliana dragend, ging direct na rust fanatiek uit de startblokken en scoorde 4-6. Dit bleek een beslissend gaatje te zijn dat HKC niet meer kon dichten.

Wel kwam men in de tweede helft een paar keer op 1 punt maar HKC wist niet naast Juliana te komen. De ploeg uit Oud Gastel had weinig kansen nodig om te scoren en speelde heel effectief en vergrootte de marge iedere keer naar 2 punten. In de slotfase kwam HKC weer op 1 punt en er ontspon zich nog een hectische slotfase.HKC was echter niet koelbloedig genoeg om alsnog een punt uit het vuur te slepen.

Doelpuntenmakers: Menno Bakker (3x), Marieke v.d. Kuil (2x), Ruud aan de Wiel (2x), Sandra Advocaat, Astrid Andriessen en Stephan de Boon. A.s zaterdag speelt HKC de belangrijke uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper Ready uit Den Haag.Als HKC een rol van betekenis wil blijven spelen mag er niet verloren worden. De wedstrijd begint om 15.30 uur op sportpark Escamp.