Eerste dorpsderby dit seizoen bij Vriendenschaar

Na 2 speelronden staat HKC 1 puntloos onderaan in de overgangsklasse D. Met een competitiestart tegen Nieuwerkerk en Swift was in Boven-Hardinxveld met dit mogelijke scenario wel rekening gehouden maar uiteraard was gehoopt op meer punten. De grootste tegenvaller nog wel is niet het aantal tot nu toe behaalde punten maar wel het vertoonde aanvalsspel in de thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Swift 1. Waar het in  beide wedstrijden verdedigend met 2x 17 goals tegen aanvallend sterke teams prima voor de dag kwam zakte HKC 1 met maar 11 gemaakte goals tegen Swift afrondend door de ondergrens. In de dorpsderby van aanstaande zaterdag tegen Vriendenschaar kans voor de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen deze kater weg te spelen.

Vriendenschaar, waar schutter en mannetjesputter Nolan den Boer ten opzichte van afgelopen seizoen is gestopt, herstelde zich zaterdag na een zwakke seizoensopening thuis tegen Merwede knap met een gelijkspel tegen het talentvolle Oranje-Wit. Een wedstrijd waarin Vriendenschaar gezien het spelbeeld en scoreverloop misschien nog wel op meer dan 1 punt aanspraak mocht maken.

Richting de clash van aanstaande zaterdag manoeuvreert Vriendenschaar zich richting underdog positie en is HKC op papier licht favoriet. Van onderschatting zal vanuit de Novafront – Klop Watersport brigade echter zeker geen sprake zijn. Waar Vriendenschaar in de voorbereiding op het HKC toernooi nog ruim klop kreeg van Oranje Wit liet het afgelopen zaterdag zien dat er in een competitiewedstrijd toch andere wetten gelden. HKC 1 zal scherp en attent van start moeten gaan en zeker het begin van de wedstrijd niet moeten “missen”.

Vriendenschaar met Jorrith Ekelmans dit jaar voor de groep heeft met Bert Verspui, Jorit Muilwijk, Christiaan Brouwer en de jonge talentvolle Papendrechter Julian Voorwinden een sterk herenkwartet met de zaterdag in een beslissende invalbeurt sterk spelende Daan Brouwer als 5e/sup> heer achter de hand. De ervaren Milou Klijn (beter bekend onder haar meisjesnaam van Dijk), Arjanne Verhoef, Celine van Meeteren en Caroline Blokland maken het basisachtal van de ook HKC sponsorende CAB Holland ploeg compleet.

HKC 1 welke afgelopen zaterdag de vakantievierende Eliza Roest moest missen zal nu wel op volle sterkte richting Sluisweg afreizen. Trainer/coach John Spek gaf in het AD aan de hand in eigen boezem te steken en zijn spelers meer duidelijkheid te willen geven. Club en supporters zijn benieuwd naar de uitwerking hiervan richting de komende toch enigszins beladen wedstrijd. In de tactisch sterke en altijd minutieus voorbereide staf en kwalitatief sterke spelersgroep is vanuit het HKC kamp zeer veel vertrouwen. Vriendenschaar zal echter ook kansen zien en heeft vertrouwen geput uit haar behaalde resultaat van afgelopen zaterdag.

Dat veel korfballiefhebbers uit Hardinxveld-Giessendam en omgeving zaterdag om 16.00 uur de weg naar de Sluisweg zullen weten te weten is een gegeven. Een prachtig affiche in een mooie ambiance om het nog jonge seizoen voor HKC kleur te gaan geven.