Eenvoudige overwinning voor HKC

Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen OJC uit Tilburg op het programma. OJC vergaarde tot nu toe slecht twee punten en moest een makkelijke prooi worden voor de Hardinxvelders die momenteel drie punten los staan van de tweede plaats op de ranglijst.

Het duurde even voor de wedstrijd op gang kwam, want door de wind was het niet mogelijk om uit elke positie te schieten en moest er dus geduldig naar goede kansen worden gezocht. Ruud aan de Wiel opende de score in de zevende minuut en OJC maakte direct gelijk. De wedstrijd ging gelijk op en door doelpunten van Stephan de Boon, Esther Moen en Ruud aan de Wiel stond er na een kwartier spelen 4-3 op het scorebord. De Hardinxvelders kwamen in hun ritme en wisten door goals van Stephan de Boon en twee maal Marieke van der Kuil op een comfortabele 7-3 voorsprong te komen. De Tilburgers kwamen terug tot 7-5, maar Arnold Tromp en Sandra Advocaat brachten de ruststand op 9-5.

In de rust hamerde coach Leon Kwakernaat erop dat de voorsprong dit maal niet uit handen gegeven mocht worden, maar HKC liet de bezoekers door zwak verdedigend werk terug komen tot 9-7. Er volgde een periode waarin HKC steeds een gat van drie punten wist te creeeren en dat gat direct weer zag slinken tot twee punten. Doelpunten van Arnold Tromp, Menno Bakker en Sandra Advocaat zorgden ervoor dat het met nog tien minuten op de klok 12-10 stond. De Hardinxvelders gooiden door goals van Stephan de Boon en Menno Bakker de wedstrijd op slot. HKC wist de wedstrijd met 14-10 te winnen en staat hierdoor nog steeds eerste op de ranglijst.

(Foto’s alleen van de tweede helft)