Een goede start voor selectie HKC

In de eerste wedstrijd van het seizoen stonden HKC en Kinderdijk tegenover elkaar. In de voorgaande zaalcompetitie hadden beide ploegen hun thuiswedstrijd gewonnen. Door een straffe wind moest het spel van beide verenigingen wat worden aangepast. In een fysieke wedstrijd werd een eindstand van 14-16 bereikt. Een terechte uitslag in een wedstrijd waarin HKC vooral in de eerste helft het betere spel had.

Stafworp van John den DunnenHKC wist via een strafworp al snel de korf te vinden, deze werd koelbloedig benut door John den Dunnen. In de aanval daarop scoorde Kinderdijk de 1-1. Dit beeld zette zich de gehele wedstrijd voort, HKC is de hele wedstrijd aan de goede kant van de score gebleben. Menno Bakker die de eerste helft op dreef (5 doelpunten) was tilde de score naar een 1-3 voorsprong. Door aanvullende impulsen van vooral de heren van Kinderdijk werd de stand gelijk getrokken. Halverwege de eerste helft zette HKC aan en bouwde een voorsprong op van 3 punten. Een mooie doorloopbal van Niels Deventer, die hierdoor John den Dunnen in stelling kon brengen was een van de hoogtepunten van de eerste helft. De rust kon worden opgezocht met een 8-10 voorsprong, een goede helft waar HKC al een ruimere voorsprong had moeten nemen.

De tweede helft begon met Debbie van Houwelingen op de plek van Esther de Groot die teveel hinder van een rugblessure ondervond. In het begin van deze tweede helft verliepen de aanvallen stroever, na 10 minuten was de stand 9 –11. Kinderdijk was niet van plan de punten aan HKC kado te doen en kon een kwartier voor tijd de score gelijktrekken(12-12). Door snelle goals van Niels en Suzanne de Boon werd er weer een marge van 2 punten bereikt. Robert Kraaijeveld werd in de slotfase ingebracht voor Menno Bakker. Hij kon met een mooie doorloopbal Arno den Breejen laten scoren (12-15). Na 70 minuten stond de eindstand van 14-16 op het scorebord. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Oranje Wit op het programma. HKC 2 wist hun wedstrijd ook te winnen. Tegen DVO 3 werd het een ruime 15-9.

Foto’s staan in de fotogalerij