Duidelijke winst voor HKC

In de voorlaatste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen moest er door HKC gewonnen worden om afstand te houden tot de degradatieplaatsen. Tegenstander was rode lantaarndrager PSV, dat vorige week nog wel SDO in Veldhoven op een nederlaag had getrakteerd. HKC was dus voorbereid op een stevige confrontatie met de Eindhovenaren en liet dat ook direct zien.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - PSV 1

Na de openingsgoal van PSV was het vervolgens alles HKC wat de klok sloeg en na acht minuten stond er al een 4-1 voorsprong voor de Hardinxvelders op het scorebord. Waar het in vorige wedstrijden nogal eens haperde in de scores ging HKC nu vol door en na een kwartier was de stand reeds naar 8-2 getild. HKC had zodoende aan PSV duidelijk gemaakt dat er deze middag voor hen in De Wielewaal weinig te halen viel. Toch richtten de bezoekers zich in het tweede deel van de eerste helft wat op en gingen in ieder geval mee scoren. HKC bleef echter nadrukkelijk de toon aangeven en de marge van zes doelpunten was bij rust nog steeds intact: 13-7.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - PSV 1

Na rust opende HKC de score en behield vervolgens volledig de controle over de wedstrijd. Aan de spelers was te merken dat zij tegen deze tegenstander wat meer onbevangen konden spelen dan in andere wedstrijden en dat kwam de teamprestatie zeker ten goede. Er werd via meerdere schijven aangevallen en de scores werden dan ook over vele spelers verdeeld. Twaalf minuten na rust was reeds een 18-10 stand bereikt en wist HKC dat de belangrijke punten binnen waren. Het was ook het moment dat de wedstrijd wat ging inzakken. Het werd zodoende het uitspelen van een wedstrijd tussen PSV dat niet meer kon en HKC dat niet meer hoefde. HKC zorgde er wel goed voor dat PSV geen moment meer de illusie kon krijgen nog terug te kunnen komen in de wedstrijd en van enige spanning was dan ook geen sprake meer. Aan Hardinxveldse kant maalde echter niemand daarom. Na 20-12 met nog tien minuten te spelen, werden er in de slotfase door beide ploegen nog enkele wissels toegepast, waarbij HKC-coach Johan van Barneveldt nog Marriëlle de Waal en Stefan de Groot in de ploeg bracht voor Marlies aan de Wiel en Tim Sterrenburg. Wijziging in het spelbeeld bracht dat niet meer en bij het laatste fluitsignaal van de consequent fluitende arbiter Ronald van den Brink stond er een 23-15 genoteerd. Voor het BMN-team dus belangrijke winst, waarmee de degradatiezorgen voor HKC belangrijk zijn teruggedrongen nu de voorsprong op SDO Veldhoven tot vier punten is opgelopen.. PSV zal door deze nederlaag degradatie zo goed als zeker niet meer kunnen ontlopen.

Voor HKC scoorden: Tim Sterrenburg (7), Emiel Deventer (5), Niels Deventer (4), Francis Tromp en Tomas aan de Wiel (ieder 3) en Kelly de Bruin (1).

HKC is de volgende twee weken vanwege de voorjaarsvakantie vrij van competitie verplichtingen en speelt de volgende wedstrijd thuis tegen Phoenix uit Zoetermeer, een ploeg waartegen dan definitief het eersteklaserschap kan worden veiliggesteld.

Fotoverslag

{oziogallery 699}

Foto’s: A. Verschoor & M. de Rooij

 

Fotoverslag HKC 2 – DOT/Klaverblad Verzekeringen 2

{oziogallery 700}

Foto’s: M. de Rooij