Domper voor HKC bij competitiestart

Voor de start van het zaalseizoen reisde HKC naar Koog aan de Zaan om daar aan te treden tegen Roda Westzaan. Vooraf wist HKC niet precies wat men kon verwachten tegen deze voor haar onbekende tegenstander. Een redelijk goed afgewerkt oefenprogramma had de Hardinxvelders wel vertrouwen gegeven voor een goede seizoenopening, waarvoor in de knusse sporthal De Sprong moest worden aangetreden.
Bij HKC was Francis Tromp toch weer teruggekeerd in het team en ontbrak Kelly de Bruin vanwege een blessure.

Moment in de wedstrijd Roda 1 - HKC 1

In het begin tastten beide ploegen elkaars kunnen af waarbij bleek, zoals zo vaak dit seizoen, dat HKC haar geringere lengte moest compenseren met snel combinatiespel. Aanvankelijk kwam dat er niet echt uit en de thuisclub nam snel een 2-0 voorsprong. HKC slaagde er wel in om na een 3-1 stand weer terug te komen, maar overtuigend was het geenszins. Ook Roda kon niet echt potten breken en het publiek moest genoegen nemen met een lage score, terwijl vaak de vele doelpunten het zaalkorfbal juist zo aantrekkelijk maken. Invoering van de schotklok op eerste klasse niveau zou hier een welkome bijdrage aan kunnen leveren.

Om en om scorend werd een magere ruststand van 6-5 bereikt en dat betekende voor de tweede helft voor HKC zeker mogelijkheden om de wedstrijd naar haar hand te gaan zetten.
Daar leek het direct na rust al op, want HKC wist de achterstand binnen tien minuten om te buigen in een 6-9 voorsprong. Deze voorsprong bracht nog niet voldoende rust in het Hardinxveldse spel en halverwege de tweede helft hadden de Kogers de stand weer gelijk getrokken. HKC toonde zich weerbaar, nam weer het initiatief en in wat het aantrekkelijkste deel van de wedstrijd genoemd kan worden, liep de equipe van Johan van Barneveldt uit naar 9-12. Met nog zes minuten op de klok zou dit een goede basis moeten zijn om beslag te leggen op beide punten. Toch ging het nog mis. HKC ging onsamenhangend spelen en de thuisclub profiteerde hier optimaal van. HKC trof het ook niet met de arbitrale beslissingen, in de hele wedstrijd kregen de bezoekers geen enkele strafworp toegewezen, maar moet achteraf vooral naar zichzelf kijken. In het zicht van de haven gaf HKC een voorsprong van drie punten prijs en een onnodige13-12 nederlaag was het gevolg. Zodoende liep de BMN-ploeg bij de competitiestart tegen een zeperd aan.

De doelpuntenmakers voor HKC waren: Niels Deventer (5), Francis Tromp (3), Esther de Groot (2), Marlies aan de Wiel en Tim Sterrenburg (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC in De Wielewaal haar eerste thuiswedstrijd en dat belooft een interessante partij te worden. Titelfavoriet Sporting Delta uit Dordrecht komt op bezoek, waartegen HKC een goed resultaat wil boeken om revanche te nemen voor de valse competitiestart en om in deze competitie een rol te kunnen gaan spelen. Aanvang van deze wedstrijd is 17.00 uur.

Fotoverslag

{oziogallery 711}