Doelpuntrijke overwinning voor HKC

Afgelopen zaterdag moest HKC het opnemen tegen All Ready. De ploeg uit Zierikzee presteert boven verwachting goed en de bezoekers uit Boven-Hardinxveld moesten deze wedstrijd winnen om uit de gevaren zone te blijven. HKC dat de laatste twee wedstrijden gemakkelijk wist te scoren, reisde vol vertrouwen af naar Zierikzee waar het gesteund werd door het gehele tweede team.

De wedstrijd was nog geen minuut bezig toen het eerste tegen doelpunt viel, maar de Hardinxvelders forceerden direct daarna een strafworp die benut werd door Arnold Tromp. De eerste tien minuten van de wedstrijd ging het gelijk op, Stephan de Boon maakte een strafworp en schoot van dichtbij raak. Ook Marieke v.d Kuil en Francis Kraaijeveld wisten in de beginfase doel te treffen. All Ready was echter niet van plan een gemakkelijke prooi te worden en beet fel van zich af, wat na tien minuten spelen resulteerde in een 4-5 tussenstand. Stephan de Boon en Arnold Tromp, die beiden een zeer hoog percentage van hun kansen verzilverden, zorgden via goed uitgespeelde aanvallen voor een voorsprong van twee punten. Maar het was weer de thuis spelende ploeg die iets terug deed en na een kwartier spelen zelfs met 8-7 voor kwam. Het team van coach Leon Kwakernaat paste de verdedigende tactiek aan om het hoge tempo waarin er gescoord werd te verstoren. Deze omschakeling had het gewenste resultaat en HKC wist nog voor rust via Stephan de Boon en twee maal een score van Arnold Tromp, die de ballen perfect vanuit de aansteun in handen kreeg, een voorsprong van 8-10 te pakken.

In de rust vertelde de coach dat er geconcentreerder verdedigd moest worden om de overwinning veilig te stellen. De tips van de coach werden meteen goed uitgevoerd, waardoor All Ready de eerste tien minuten na rust geen enkele goal wist te maken. Francis Kraaijeveld scoorde voor de Hardinxvelders uit een mooi ingestudeerde aanval, waardoor er een stand van 8-11 op het scorebord verscheen met nog twintig minuten te spelen. Nadat Arjan de Haas een doorloopbal wist te scoren, begon het weer goed te draaien bij de Hardinxvelders. Menno Bakker en Stephan de Boon scoorden allebei een schot en Arnold Tromp wist een vrijebal te verzilveren. Met nog tien minuten op de klok stonden de Hardinxvelders op een 12-15 voorsprong. HKC maakte in vijf minuten een onoverbrugbaar veschil door schoten van Arjan de Haas, Arnold Tromp en Stephan de Boon. Het was aan Marieke v.d Kuil om voor de twintigste maal de bal door de mand te schieten. Met nog vijf minuten te spelen stonden de Hardinxvelders op een riante 13-20 voorsprong en namen een klein beetje gas terug waardoor de ploeg uit Zierikzee nog tot 16-20 terugkwam. Menno Bakker maakte tenslotte nog een doorloopbal en bracht de eindstand op 16-21.

Een goede overwinning waarin één op de drie kansen omgezet werden in een goal. Ook het tweede team deed goede zaken en won overtuigend met 18-7 van Oranje Wit. ‘
Volgende week speelt HKC thuis tegen Swift.