Derde zege op rij voor HKC

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers uit Boven-Hardinxveld de wedstrijd tegen Weidevogels op het programma. Weidevogels staat puntloos onderaan de ranglijst en na twee ruime overwinningen op rij van HKC, zou puntverlies onacceptabel zijn. Coach Leon Kwakernaat vertelde zijn ploeg dat er veel gevarieerd moest worden in de korfzone om er een gemakkelijke en aantrekkelijke wedstrijd van te maken.

HKC begon goed aan de wedstrijd en volgde de aanwijzingen van de coach op en kwam al in de eerste aanval tot scoren door een schot van Arnold Tromp. Sandra Advocaat, Stephan de Boon en Arnold Tromp zorgden er door middel van prachtig uitgespeelde aanvallen voor dat HKC binnen tien minuten voor stonden met 4-1. Na de vroege openingstreffers kreeg de ploeg uit Hardinxveld meer moeite met scoren, ondanks dat er veel opgelegde kansen werden gecreëerd. Stephan de Boon en Menno Bakker wisten voor rust nog doel te treffen, maar ondanks het grote krachtsverschil stond er slechts 6-2 op het scorebord na het rustsignaal.

Na rust werd er aanzienlijk meer gescoord, Marieke van der Kuil en Stephan de Boon wisten al snel te scoren, maar de bezoekers volgden dit voorbeeld even zo vaak. Met nog twintig minuten op de klok was de tussenstand 8-4. De thuisploeg zette nog een maal aan en kwam door drie goals van Arnold Tromp en goals van Stephan de Boon en Menno Bakker op een comfortabele 13-5 voorsprong. Daarna wist HKC nog bergen grote kansen te creeeren, maar helaas zonder resultaat. Weidevogels profiteerde hiervan en wist de schade te beperken. Ruud aan de Wiel scoorde het laatste doelpunt aan Hardinxveldse zijde en bracht hiermee de stand naar 14-8. De bezoekers maakte nog een afstandsschot en zette de eindstand hiermee vast op 14-9.

Het tweede team van HKC wist wederom zege te vieren en staat na vier wedstrijden nog zonder puntverlies bovenaan.