Derby Vriendenschaar – HKC eindigt in 11-17

In de eerste speelronde van het seizoen 2021-2022 direct een derby op het programma.
Op de prachtig vernieuwde kunstgrasvelden aan de Sluisweg van Vriendenschaar ontving de thuisclub dorpsgenoot HKC. Na een 1e helft waarin favoriet HKC de betere ploeg was en met een 2-10 voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken bood Vriendenschaar in deel 2 veel beter partij en kwam deze 2e helft ook als morele winnaar uit de bus. Eindstand 11-17.

Onder grote publieke belangstelling floot het uitstekend leidende arbitrale duo Terlouw & van der Padt om 16:00uur voor het eerste fluitsignaal. Voor beide ploegen na 11 maanden weer de 1e wedstrijd in competitieverband nadat op 10 oktober 2020 door beide teams het laatst voor “het echie” was gespeeld.

Thuisclub Vriendenschaar ging de wedstrijd van start met de dames Krista van Hunnik, Lieke Brouwer, Celine van Meeteren en Anne Timmer. Bij de heren liet trainer/coach Jorith Ekelmans de Papendrechters Rick Molenaar, Julian Voorwinden en Marijn Bakema starten. Aanvoerder Christan Brouwer complementeerde het 8-tal van de thuisclub.
Marrien Ekelmans, broer van, en Peter Kamsteeg stelde hier voor HKC het volgende basisachttal tegenover: Annelies Kop, Veerle Havelaar, Fenna Zwang, Nadhie den Dunnen, Danny den Dunnen, Mark Klop, Eliza Roest en Captain Corné Troost. Bij HKC startte Lotte Scherstra en Sven van Baggum vanaf de bank.

Mark Klop schoot de brilstand van het scorebord waarna Christian Brouwer met een fraai afstandsschot de stand in de opvolgende aanval direct gelijk trok. Vriendenschaar coach Ekelmans koos voor een vertragende en achter verdedigende tactiek om HKC niet in haar spel en ritme te laten komen. Desondanks was HKC de 1e helft duidelijk sterker dan Vriendenschaar wat ook tot uiting kwam in de 2-10 ruststand. Aan de kant van Vriendenschaar door het sterke verdedigen van HKC veel 1-schots aanvallen.

Waar gerekend werd op een continuering van het wedstrijdverloop in deel 2 bleek in de praktijk niets minder waar. Vriendenschaar bood in deze 2e helft uitstekend partij en nam ook het initiatief in het scoreverloop. Bij HKC ontbrak het gif en overtuiging in de afronding. Door het fysieke overwicht kon HKC in deel 2 nog steeds tot veel meer schotkansen komen echter was het scoringspercentage veel te laag. Met name de mannen van Vriendenschaar hadden het vizier wel op scherp waardoor het scorebord zo’n 10 minuten voor tijd een 10-14 tussenstand aan gaf.

Nadhie den Dunnen

Nadhie den Dunnen speelt de bal af in haar loopactie

Het moment was daar voor coaches Kamsteeg en Ekelmans om namens HKC een time-out aan te vragen. Deze time-out resulteerde in effect voor de bezoekers en onder leiding van beste man van het veld Mark Klop kon de winst voor titelfavoriet HKC veilig worden gesteld.
Het slotakkoord kwam op naam van Marijn Bakema die in de laatste seconden met het mooiste doelpunt van de wedstrijd een goede wedstrijd van zijn zijde glans gaf.
Een overwinning voor HKC waar de terugval in de 2e helft niet voor grote euforie zorgde. In de rust nog misschien bang voor een grote nederlaag mocht Vriendenschaar na een prima 2e helft met wat kleur op de wangen tevreden van het veld stappen. In de Overgangsklasse D in deze eerste speelronde ook overwinningen voor SDO/Fiable, Valto en Pernix.

HKC 2 speelde eerder op de dag ook een uitwedstrijd tegen PKC/Vertom 4.
Met een overtuigende 5-18 winst startte ook het 2e team onder leiding van coaches John den Dunnen en Raimond Nieuwenhuizen het seizoen goed.
Aanstaande zaterdag de eerste thuiswedstrijden voor de selectie.
HKC 1 ontvangt om 15:30 uur Pernix uit Leiden en HKC 2 speelt om 13:45 uur tegen Swift 2.
We hopen veel trouwe toeschouwers te mogen ontvangen deze dag.

Stand speelronde 1

De stand in Overgangsklasse D na 1 speelronde

Doelpunten in de wedstrijd

Fotoverslag van de wedstrijd

Fotografie: H. van Kekerix

Wedstrijdverslag SDO/Fiable 1 - HKC 1