Degradatie voor HKC

HKC had nog minimale kansen op behoud in de eerste klasse. Zelf moest het winnen van KOAG uit Krimpen a/d IJssel (en de volgende wedstrijd tegen Fortis) en de concurrentie mocht geen punten meer pakken. De korfballers uit Boven-Hardinxveld gaven echter niet thuis en hadden eigenlijk geen moment uitzicht op een overwinning. Koag won verdiend met 10-16. Hierdoor is HKC na 17 jaar weer aangewezen op het spelen op het niveau van de tweede klasse in de veldcompetitie.

De BMN-formatie begon in de vaste opstelling, maar het was KOAG dat direct het initiatief pakte in deze wedstrijd. Via twee schoten van afstand zetten zij direct te toon. Tomas aan de Wiel die vandaag een sterke wedstrijd speelde rondde een fraaie doorloopbal af en bracht na 5 minuten de stand op 1-2. Daarna was het even gedaan met de scores. Suzan de Boon kwam na een duel ongelukkig neer en moest al na 10 minuten vervangen worden door Miranda Rijnhout. Vervolgens was het KOAG dat een sterke fase had. Via snel combinatiespel en zuivere afstandsschoten liep het uit naar 1-6. HKC rechtte de rug en deed iets terug via Tim Sterrenburg en Niels Deventer. De Boven-Hardinxvelders gingen door en via een dubbelscore van Francis Kraaijeveld en een vrije bal van Niels Deventer klampte het weer aan bij KOAG dat net voor rust de tussenstand op 6-8 bracht.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - KOAG 1

Na de rust hoopte het publiek dat HKC zou doorgaan waar het gebleven was. Helaas lukte dit niet en moest het toezien dat KOAG wederom uitliep in het eerste kwartier na rust naar 6-13. HKC probeerde nog een keer terug te komen in de wedstrijd via scores van Esther de Groot en aanvoerder Emiel Deventer (9-13). Kort daarop scoorde KOAG weer tegen en de wedstrijd was gespeeld. Invaller Robert de Haas scoorde nog de laatste HKC treffer van afstand en de scheidsrechter beëindigde de wedstrijd bij een 10-16 eindstand. Al met al een teleurstellend veldseizoen waarin het net te vaak met een klein verschil verloor. HKC zal volgend jaar op veld uitkomen in de tweede klasse en hopelijk in de toekomst met goed beleid en een juiste instelling de weg omhoog weer weten te vinden.

 

 

 

 

 

Fotoverslag

{oziogallery 743}

Foto’s : M. de Rooij

 

Fotoverslag HKC 2 – KOAG 2

{oziogallery 744}

Foto’s : M. de Rooij