Degradatie voor HKC een feit

Eerder dan verwacht viel al de beslissing over de degradatie uit de eerste klasse F in de zaalkorfbalcompetitie en HKC werd daarbij het slachtoffer. Allereerst verloor HKC afgelopen zaterdag zelf de belangrijke uitwedstrijd bij RWA in Rhoon en later op de avond wist concurrent DES verrassend van kampioen De Meervogels te winnen. Een teleurstellend feit, dat toch niet onverwacht kwam, omdat HKC het gehele seizoen moest knokken om een aanvaardbaar niveau te bereiken.

Moment in de wedstrijd RWA 1 - HKC 1

HKC werd in Rhoon gesteund door ca. honderd Hardinxveldse supporters en die moesten toezien dat HKC in de eerste helft wel in het spoor bleef van de tegenstander, maar toch steeds op één à twee punten bleef steken. Na een 4-1 stand na 9 minuten, was HKC na een kwartier spelen teruggekomen tot 5-4. RWA wist de marge echter weer snel te herstellen. Het niveau van de wedstrijd was niet bijzonder hoog en systematisch hiervoor was dat veel doelpunten van beide kanten werden gescoord uit strafworpen en vrije ballen. Opvallend was bovendien dat wanneer HKC dichterbij kwam dit snel beantwoord werd door een doelpunt van de thuisploeg. Bij rust stond er een 9-6 score genoteerd en dit gaf nog niet het idee dat de kloof onoverbrugbaar zijn.

Na rust had HKC-coach Johan van Barneveldt aanvaller Menno Bakker in de ploeg gebracht voor rebounder Lars Bras en na een snelle HKC-treffer leek HKC meer grip te krijgen. RWA ging nog nadrukkelijker over op achterverdedigen en HKC had daar, mede door de overlengte van de RWA-heren, veel moeite mee. Na een 12-9 stand na 38 minuten spelen sloeg RWA een beslissend gat en liep in vijf minuten tijd uit naar een 15-9 voorsprong. Een dergelijke achterstand hoeft in zo’n fase nog niet onoverkomelijk te zijn, maar omdat HKC ook deze middag het vizier niet al te zuiver had gesteld, werd het toch een moeilijke missie. In eerst instantie scoorden de ploegen vervolgens om beurten, waarna in de slotfase met name Menno Bakker en Kees Baks er nog voor zorgden dat HKC weer dichterbij kwam tot 17-14. Het was niettemin te mager en in de slotminuten wist RWA de eindstand op 19-14 te bepalen.
De HKC doelpunten kwamen uit handen van: Kees Baks (5), Miranda Rijnhout (3), Esther Bot en Menno Bakker (ieder 2) en Suzan Deventer en Stefan de Groot (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC om 18.00 uur haar laatste thuiswedstrijd in De Wielewaal tegen DES en gaat zich daarna richten op de veldcompetitie, waar HKC haar positie als ongeslagen koploper in de tweede klasse gaat verdedigen.

Fotoverslag

{oziogallery 1112}