Ronde 1 – NOVAFRONT veldtoernooi (verslagen & tussenstanden)

NOVAFRONT veldtoernooiBij het door Vriendenschaar en HKC georganiseerde korfbaltoernooi als voor bereiding op de komende competitie speelde Vriendenschaar 1 en 2 jl. zaterdag tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Het was duidelijk te zien dat de spelers en speelster net zijn begonnen met de voorbereiding , want de scherpte ontbrak nog met name bij het scoren. Ook het warme weer eiste zijn tol, met extra drinkpauzes werden de teams enigszins ontzien. Het was voor de trainers uiteraard ook de gelegenheid om nieuwe spelers/sters en andere opstellingen uit te proberen, om in de komende weken de tot de beste teamopstellingen te komen.

Dag 1

Oranje Wit 2 – Vriendenschaar 2
Vriendenschaar 2 begon nog goed en nam direct een ruime voorsprong, die met de rust was teruggebracht naar 7-6. In de 2e helft zakte het team weg en werd het met name aanvallend ondermaats, met als gevolg een nederlaag met duidelijke cijfers .
Einduitslag 16 – 11

Oranje Wit 1 – Vriendenschaar 1
Bij het 1e team kreeg de jonge Marijn Bakema speeltijd ( hij begon in de basis), terwijl ook (de moeder geworden) Milou van Dijk weer van de partij was. Ook bij de 1e teams was het duidelijk nog zoeken naar wedstrijdritme, al werd het in de warmte nog wel een leuke gelijk opgaande wedstrijd . Het begin was nog moeizaam, om en om scorend was het na een kwartier pas 3-3 en kwam de rust met een kleine achterstand va 7-6 voor het CAB Holland-team. Trainer Jorrith Eekelmans wisselde regelmatig om e.e.a. uit te proberen. In de 2e helft leek Vriendenschaar de wedstrijd naar zich toe te trekken en nam het steeds een voorspong, maar in de slotfase was het de ploeg uit Dordrecht die langszij kwam en met een 14-13 en 15-14 voorsprong dicht bij de overwinning kwam. Het werd net voor tijd echter 15-15 door een slim balletje onder de korf van Christian Brouwer die met zijn 4e korfpunt topscorer werd.
Einduitslag 15 – 15

HKC 2 – Kinderdijk 2
40 minuten lang een gelijk opgaande wedstrijd tussen de 2 reserveteams uit Alblasserdam en Boven-Hardinxveld. HKC nam steeds het initiatief in de scores maar kon niet verder loskomen dan 2 tot 3 doelpunten verschil. Aan de kant van Kinderdijk viel de makkelijk scorende Simone Hoek op met haar power en doelpunten. Na 40 minuten spelen wisselde HKC-coach Ronald Tundelder bijna zijn gehele team. De laatste 20 minuten bleek het “nieuwe” HKC 2 een maatje te groot en liep weg van Kinderdijk.
Einduitslag 26 – 16

HKC 1 – Kinderdijk 1
Het achttal van HKC welke het laatste deel van de wedstrijd tussen de tweede teams in actie kwamen begonnen ook in de wedstrijd tussen HKC 1 en Kinderdijk 1. De ploeg in het blauw-geel nam in de eerste minuten het voortouw en kwam met 1-4 voor. HKC antwoorde snel en wist zelf een voorsprong te nemen. HKC bleef hierna het initiatief houden in de wedstrijd maar wist Kinderdijk nooit achter zich te laten. Ook niet nadat na 20 minuten spelen coaches Spek en Kuipers ook hun startende team volledig wisselden, zodat de laatste 8 HKC spelers die vandaag nog niet in actie waren gekomen aan hun 40 minuten speeltijd begonnen. Kinderdijk kon niet dichterbij komen, maar HKC wist ook niet weg te lopen. Een einduitslag van 3 doelpunten verschil als logisch gevolg.
Einduitslag 21 – 18

Tussenstanden:

Stand poule Sen.1

Plaats Punten
1 HKC 1 2
2 Oranje Wit 1 1
2 Vriendenschaar 1 1
4 Kinderdijk 1 0

Stand poule Sen.2

Plaats Punten
1 HKC 2 2
2 Oranje Wit 2 2
3 Vriendenschaar 2 0
4 Kinderdijk 2 0

Stand overall

Plaats Punten
1 HKC 4
2 Oranje Wit 3
3 Vriendenschaar 1
4 Kinderdijk 0

Informatie afkomstig van Jeroen Molenaar

NieuwsNieuws