Beslissingswedstrijd nodig voor HKC B1 na winst op Fortis B1

Voor de B1 stond er een belangrijke wedstrijd tegen Fortis uit Zeeland op het programma, bij winst kan de B1 zich opmaken voor een extra duel. Het leek een makkelijke dag te worden voor de B1, in de rust stond er namelijk een stand van 6-0 op het scorebord. Helaas was de 2e helft een stuk lastiger en wonnen ze uit eindelijk met 8-5. Daarom mag de B1 zich op gaan maken voor een beslissingswedstrijd tegen Merwede B1.

In de voorbereiding kregen we de opdracht om vandaag afwisselend spel te laten zien, en daarom de eerste helft goed de dames uitspelen. Na de voorbereiding floot rond 10 uur de scheidsrechter van Oranje – Wit in.

We begonnen vandaag met een kleine wijziging in de vakken, Jessica en Ingeborg die weer hersteld was van haar enkel blessure waren omgewisseld van vak. De eerste aanval ( Aron, Stan, Tamara, Ingeborg ) begonnen goed. Het was door een mooie doorloopbal van Tamara al snel 1-0. De verdediging verdedigde scherp ( Stefan, Twan, Anieke, Jessica ) daardoor kon de aanval goede en lange aanvallen spelen waardoor Aron door een schot de 2-0 op het scorebord zette. Het andere aanvals vak draaide ook goed, er werd uitstekend gerebound door Twan en Stefan waardoor Anieke & Jessica veel kansen kregen. Anieke wist met een mooie actie een mooie doorloopbal te maken. Niet veel later kwam ook de 4-0 op naam van Anieke door een schotje achter de korf. Het andere vak mocht weer gaan aanvallen en door een doelpunt van Ingeborg werd de stand 5-0. Aron mocht met opnieuw een schot de 6-0 op het scorebord zette. Met die stand bezochten we de kleedkamers.

Zo boos als de coaches vorige week waren, zo positief waren ze vandaag! Er werd goed gekorfbald en iedereen deed het eigenlijk goed. De 2e helft moesten we gewoon zo door blijven korfballen en dan kwam het wel goed!

De 2e helft ging weer van start, en helaas kwam Fortis scherp uit de kleedkamers. Fortis zette met 2 doelpunten de stand 6-2 op het scorebord. De wedstrijd was vrij fysiek. Veel vrije ballen aan beide kanten en allebei de ploegen durfde elkaar wel te irriteren, dat leidde tot enkele opstootjes met Aron en z’n tegenstander. Veel valpartijen waardoor Anieke & Stan nog wat pijn over hebben gehouden aan deze wedstrijd. Fortis kwam zelfs tot 6-3, maar toen een opmerkelijk doelpunt in de wedstrijd, Stan had een rebound duel met zijn tegenstander, de heer van Fortis tikte de bal omhoog waardoor die door de korf ging en een eigen doelpunt maakte, de stand werd 7-3. Fortis kwam weer tot 7-5 door 2 strafworpen, en het beloofde een spannende slotfase te worden. Gelukkig dachten de dames Anieke & Jessica daar anders over. Anieke maakte een mooie actie naar binnen waardoor de bal naar Jessica werd gespeeld en die bracht het verschil weer op 3. In de slotfase kregen we zelfs nog een strafworp maar die werd gemist door Stan. Ook Fortis wist nog een doelpunt te scoren maar dat werd afgekeurd wegens snijden. Bij een stand van 8 tegen 5 floot de goed leidende scheidsrechter voor het laatst.

Ook Merwede wist te winnen in Zeeland, waardoor er waarschijnlijk een beslissingswedstrijd moet volgen om uit te maken wie zich kampioen mag noemen.

(Eind)stand in Poule B1N:

1 Merwede B1 6 5 0 1 10 79 44 (35)
1 HKC B1 6 5 0 1 10 59 46 (13)
3 Fortis B1 6 2 0 4 4 48 53 (-5)
4 Blauw Wit B1 6 0 0 6 0 25 68 (-43)

Scores van afgelopen zaterdag:

Aron en Anieke beide 2 keer

Tamara, Jessica en Ingeborg beide 1 keer

Heer Fortis 1 keer