bekerwedstrijd ; Sporting Delta B1 – HKC B1

Voor de B1 stond weer een bekerwedstrijd op het programma, de B1 speelde de 4e ronde tegen Sporting Delta uit Dordrecht. Sporting Delta speelt hoofdklasse en draaien daar boven in mee. Een lastige wedstrijd op papier dus! Iets waar de B1 nog wel voor wilde strijden, zo ver mogenlijk komen in de beker! 

We vertrokken om half 7 richting Dordrecht en om 10 voor 7 arriveerde we op het sportcomplex van Sporting Delta. Even omkleden en langzaam naar de wedstrijd toe werken. Ondertussen zagen we Sporting Delta inschieten en hadden veel lengte. Aangezien wij niet zoveel lengte in ons team hebben werd tijdens de bespreking gezegd, dat vooral de dames & Jannick en Stefan moesten gaan rebounden. De opstelling was in de eerste aanval; Stefan, Kyam, Ingeborg & Eva onze captain. De verdediging was; Stan, Jannick, Anieke & Tamara. 

Rond half 8 floot de scheidsrechter van Oranje – Wit in, en al snel opende Sporting Delta de score, de heren schoten makkelijk en door een schot werd de 1-0 gemaakt. En niet veel later stond de 2-0 op het scorebord uit een vrijebal. Al snel stond er een stand van 4-0 op het score bord. Toen kregen we wat meer grip op de verdediging, De laatste 20 minuten van de 2e helft werd er goed verdedigd en lieten we er ‘nog maar’ 3 door. Aanvallend was er niet veel van te zien. Weinig rebound en af en toe is wat kansjes. Vooral van de dames dan. In de rust stond een stand van 7-0 op het scorebord. Veel energie hadden we toen niet meer, wat was het warm! 

In de rust werd gezegd, dat we slecht waren begonnen maar dat we daarna keurig verdedigde ! Als we dat de 2e helft ook zo bleven doen dan werd het echt geen afstraffing zoals het leek bij de rust. We moesten met meer pit gaan spelen, & knallen de 2e helft! 

De 2e helft startte we goed, door een goede aanval van het vak van Anieke werd naar een paar minuten de 7-1 gemaakt door een doorloopbal van Anieke. Helaas wist sporting delta weer 2 keer te scoren. Ruud greep in Kelly het vak in bij Eva en werd gewisseld voor Ingeborg die goed had verdedigd ! Er werd gelijk door een goeie actie van Kelly gescoord door Eva die hem mooi afmaakte ! Niet veel later een strafworp die werd gemaakt door Kelly ! 2 goeie inval beurten, want ook Aron was in het veld gekomen in het vak van Anieke voor Jannick. Ook Aron bekroonde zijn invalbeurt met nog 2 doelpunten. Toen een wat ongelukkige actie van een heer van Sporting Delta , Stan gaf hem per ongelijk een ‘klap’ in z’n gezicht, helaas moest de heer het veld uit. Maar wij gingen wel door met korfballen. Sporting Delta scoorde ook nog een keer, en Kelly dacht nog een keer te scoren, maar de scheidsrechter dacht daar anders over, en floot de bal voor verdedigd af? Door een goeie bal van Anieke wist Stan een strafworp mee te krijgen, die benutte die zelf en bepaalde de eindstand op een 10-6 stand. 

Een goede 2e helft gespeeld, met redelijk korfbal. De 2e helft waren wij de betere ploeg, alleen dat was helaas te laat. De 2e helft winnen we met 6-3, jammer ! Ook voor de 5e ronde in de beker zijn we helaas uitgeschakeld. We moeten het nu toch nog gaan hebben van onze laatste wedstrijden in de competitie, om nog te proberen zo hoog mogelijk te eindigen ! Want op die laatste plek gaan we absoluut niet eindigen! Die ommekeer gaat zaterdag komen tegen Vitesse B1 uit Barendrecht, we zien jullie graag om 11 uur langs de lijn thuis bij HKC. 

Scores : Aron 2x – Kelly 1x – Eva 1x – Anieke 1x – Stan 1x.