HKC werkt vanaf seizoen 2022/2023 samen met Fysio PP aan de gezondheid van alle leden van de club en zal Fysio PP zich vestigen in de Werf op het HKC terrein! PP staat voor Physical Performance en daarom hebben wij diverse disciplines binnen onze praktijk die u kunnen helpen uw fysieke prestaties te optimaliseren. Fysio PP biedt diverse vormen van fysiotherapie aan, waaronder manuele therapie, sportfysiotherapie, revalidatie en kinderfysiotherapie. De manueel therapeut kan met bepaalde technieken vrijheid in het gewricht geven, waardoor u beter beweegt. De sportfysiotherapeuten behandelen en begeleiden bij (sport)blessures en revalidatie. En de kinderfysiotherapeut behandelt kinderen met diverse klachten. Daarnaast helpt onze diëtiste met het afstemmen van het voedingspatroon voor het sporten, afvallen of andere doelstellingen. De sportpsycholoog ondersteunt sporters op mentaal gebied.

Het team van Fysio PP werkt samen met HKC aan de revalidatie en blessurepreventie van de leden van de club. Fysio PP heeft drie praktijklocaties: Hardinxveld, Gorinchem en Vuren.

Disciplines in de praktijk:
Sportfysiotherapie: https://www.physical-performance.nl/diensten/sportfysiotherapie/
Manuele-therapie: https://www.physical-performance.nl/diensten/manuele-therapie/
Kinderfysiotherapie: https://www.physical-performance.nl/kinderfysiotherapie/
Diëtiste: https://www.physical-performance.nl/voedingsbegeleiding/
Sportpsycholoog: https://www.physical-performance.nl/sportpsychologie/
Fysieke trainingen: https://www.physical-performance.nl/training/
Personal training: https://www.physical-performance.nl/personal-training/

Inloopspreekuur
Hoewel er allerlei acties ingezet worden om blessures en pijnklachten te voorkomen kunnen blessures altijd ontstaan. Leden van HKC kunnen altijd snel bij Fysio PP terecht, tijdens een inloopspreekuur op de club of in de praktijk met een reguliere afspraak.
Blijf niet lopen met klachten, hoe eerder de behandeling start des te eerder sta je weer op het veld! Op zaterdag een blessure opgelopen tijdens de wedstrijd? Stuur Fysio PP een Whatsapp bericht en krijg direct een gericht advies.
Iedere dinsdag 19:00-19:30 vindt het inloopspreekuur plaats bij HKC dit vindt plaats in de Werf. U krijgt hier gericht advies wat te doen met de klachten. Het inloopspreekuur is geheel gratis en wordt door de vereniging voor de leden gefaciliteerd.

Testen en meten
Groeispurt meting: is het bepalen of het kind in de groeispurt zit of niet. Doormiddel van lengte en gewicht meting. Vanuit de metingen worden de trainers en ouders geadviseerd hoe individueel met de sporter om te gaan. Gewoon trainen? Of misschien even gas terugnemen om blessures te voorkomen.
Kinderen in de groei lopen een verhoogd risico op pees en spierblessures door de veranderingen die plaats vinden in het lichaam. Zowel hormonaal als lichamelijk. De training moet aan ieders individuele ontwikkelingsniveau zijn aangepast. Het lichaam is in een gevoelige ontwikkelingsperiode, wees daarom voorzichtig met alle vormen van krachttraining.
Het testen en meten vindt 3x per jaar plaats bij de vereniging, de ouders en trainers krijgen via de mail de uitslag te gezonden met hierbij uitleg van de score.
Heeft u verder vragen over het testen of de uitslag? Mail: sereno@fysiopp.nl

Revalidatie op het veld
Wanneer je na een klacht of blessure weer je sportactiviteiten wilt gaan hervatten, kan het soms wenselijk zijn om met de fysiotherapeut op het veld te trainen. De fysiotherapeuten van Fysio PP zijn erin gespecialiseerd om samen met jou sport specifiek te trainen om de hervatting van het korfballen soepel te laten verlopen.
Door middel van veldrevalidatie slaan we een brug tussen de praktijk behandeling en het hervatten van het voetballen. Zeker om na een langdurige blessure terug te keren op het oude sportniveau is dit belangrijk.
Personal training:
Bij Fysio PP is er de mogelijk om trainingen één-op-één te volgen. Deze trainingsvorm is het meest effectief om uw persoonlijke doelen te behalen

Contact:
Telefoon : 0183- 766041
WhatsApp : 06-13137875
Website : www.fysiopp.nl
E-mail : info@fysiopp.nl
Adres Hardinxveld : Tiendweg 42B 3372 AJ Hardinxveld Giessendam
Adres Vuren : Molenlaan 3, 4214 EA Vuren
Adres Gorinchem : Bataafsekade 6, 4202 AX Gorinchem