Bedankt! – Karin en Robert Bras

Beste HKC’ ers,

Inmiddels zijn er al weer vier jaar voorbij. Vier prachtige jaren waarvan wij deel uitmaakte van de jullie vereniging “HKC”. Na enkele positieve gesprekken met Francis en Mathijs van de TC kon ik aan de slag als trainer/coach van het tweede team. Dit samen met mijn korfbalvriend Johan van Barneveldt.
Het begin was moeizaam een uitgedunde selectie die het heel moeilijk had om het gewenste niveau vast te houden. Maar wel een groep gasten die zeer leergierig, gedreven en uiterst gedisiplineerd  waren. De start met het trainingsweekeind in Sneek vormde de basis van het “met elkaar en voor elkaar” teamgevoel.
Hard is er gewerkt om het traditionele HKC spelletje om te buigen naar een minder voorspelbaar spel met meer dynamiek. Dat dit niet direct resultaat op leverde hebben we ondervonden gezien de afdaling van zowel het eerste als het tweede naar de tweede klasse. Maar de basis was gelegd, spelvreugde teamwork en de drang om zo snel mogelijk weer terug te keren op niveau waren weer aanwezig. De sportieve successen volgde elkaar snel op. Met enige verbazing en attractief korfbal stootte het tweede in een keer door van de tweede klas naar de reserve Overgangsklasse veld en zaal. Later volgde het eerste de zelfde weg om volgend jaar op dit niveau uit te komen. Een prestatie van formaat. Ook het van dichtbij meemaken van de metamorfose van de accomodatie “Het Dok” is iets om trots op te zijn. Een mooie tijd waar ik fijn heb kunnen werken met veelal fantastische, zeer loyale en sociale spelers en begeleidingsstaf. Ook Karin voelde zich al snel thuis in de vereniging en was veelvuldig aan de zijlijn aanwezig en kende al zeer snel meer HKC’ers dan ikzelf. Zij had zelfs haar eigen team. Voor mij was dit heel prettig om te ervaren.

Wij willen dan ook iedereen hartelijk danken voor deze vier mooie jaren bij jullie vereniging. Vier jaren met sportieve successen maar zeker ook op sociaal vlak een verrijking.

P.S voor de insiders: Sneek, bosloop, fierljeppen, motten, febo, kerstattenties, broodjes gezond en kroket, de meisjes van Fortuna, de regenboog, interne en externe invloeden, zwaluwenburg, HKC daar wil je bij horen en niet te vergeten “Zeg Maar”.

Hartelijk dank aan jullie allen en tot snel.

Karin en Robert Bras.