Animo B1 – HKC B1

De B1 moest het opnemen tegen Animo uit Geldermalsen. Animo stond laatste in de poule met 0 punten. Vorige keer hadden we maar met 8-7 gewonnen van Animo in een niet al te beste wedstrijd. Maar we zijn de laatste weken goed op dreef..

Om half 9 vertrokken we richting Geldermalsen, om 9 uur kwamen we aan in Geldermalsen. Animo had een mooie sporthal, en in de rust gingen we lekker schieten. Nadat we geschoten hadden bespreken. Na de bespreking even warmlopen balletje schieten en starten maar.

We begonne aanvallend met; Kyam, Stan, Eva & Ingeborg. in de verediging begonnen we met; Stefan, Jannick, Kelly & Tamara. Daar gingen we dan, na 3 minuten viel het eerste doelpunt in het mandje, aan de kant van Animo. Paar minuten erna, strafworp voor HKC, Stan miste in eerste instantie maar de rebound ging raak. Het andere vak ging aanvallen en scoorde al snel de 2-1 door Stefan. Maar Animo kreeg een strafworp van de scheidsrechter van Vada die niet al te best was, 2-2 stond op het scorebord. Het was een beetje een slappe eerste helft en door nog een score van Stan stond het in de rust 3-3.

In de rust werd gezegd dat we de 2e helft gewoon scherp moesten starten, en dat we maar op een moeilijke manier moesten gaan winnen, en natuurlijk onze mond houden tegen de scheidsrechter die niet de beste was afgelopen zaterdag.

De 2e helft begonnen we zoals gezegd scherp! We liepen uit naar een 6-3 voorsprong door scores van Jannick & Ingeborg. Maar Animo gaf niet op en kwam terug, door onder andere 2 discutabele strafworpen die Animo kreeg, werd de stand weer gelijk gemaakt. Maar het was Kyam dat weer wat deed en scoorde de 7-6 uit een vrijebal. Het was Stan dat een strafworp mee kreeg en hem ook zelf benutte, 8-6. Maar Animo kwam weer gelijk door weer een strafworp waar we het weer niet mee eens waren, 8-8. Toch waren wij het weer die de 9-8 scoorde, maar Animo geloofde in een eerste punt(en) en gingen ervoor! Ze maakte weer gelijk; 9-9. En Animo kreeg zelfs nog een strafworp maar gelukkig ging die mis. Na een wedstrijd waar veel strafworpen zijn gegeven floot de scheidsrechter van VADA af, en daar was sinds 6 wedstrijden weer eens punt verlies, dat viel niet helemaal goed en zeker niet tegen de hekkensluiter!

Een niet al te beste wedstrijd, we moeten blij zijn met een punt want we hadden ook zo maar kunnen verliezen. Volgende week nemen we het thuis op tegen DKB, en daar gaan we weer proberen 2 punten te pakken!

Scores; Stan 3x – Jannick 2x – Ingeborg 2x – Stefan 1x – Kyam 1x.

We zien jullie graag zaterdag alweer vroeg om 10 uur in de Appelgaard!
Tot dan, de B1 !