Alles nog open voor HKC

HKC trad afgelopen zaterdag aan in Maartensdijk tegen Tweemaal Zes. In een wedstrijd waarin de verdedigingen heersten en de doelpunten schaars waren werd uiteindelijk een 8-8 eindstand bereikt. Een terechte uitslag in een wedstrijd waarin beide ploegen aan de overwinning hadden geroken. Voor de stand op de ranglijst betekent dit dat alles nog open is. Het verschil met koploper Pernix is nog 3 punten terwijl het verschil met de 7e plaats nog 4 punten is.

Voor aanvang van deze wedstrijd stonden beide ploegen in de subtop van de klasse 1G. Aangezien de heenwedstrijd in Hardinxveld in een gelijkspel eindigde kon ook dit duel wel eens close eindigen. Beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd. De taktische plannen waren gesmeed en de verdedigingen waren goed berekend op de mogelijkheden van de tegenstanders. De aanvallen van beide ploegen liepen dan ook stroef. Arnold Tromp opende na 5 minuten de score vanaf de strafworpstip. Vervolgens was het Tweemaal Zes dat de leiding overnam door twee keer te scoren. Aanvoerder Sandra Advocaat schoot in de 12e minuut beide ploegen op gelijke hoogte. Voor HKC brak een doelpuntloze periode aan van een kwartier. Gelukkig werd er nog wel redelijk goed verdedigd, waardoor Tweemaal Zes slechts uitliep naar een 5-2 voorsprong. Ook bij Tweemaal Zes geen vloeiende aanvallen; de doelpunten werden 2 maal vanaf de stip gescoord en eenmaal uit een vrije bal. HKC sloot de eerste helft af met een afstandschot van Robert de Haas. In de rust zette coach Leon Kwakernaat de Rabo-formatie op scherp. Het spel miste in de eerste helft dynamiek en beweging en de instelling diende ook te verbeteren.

HKC kwam de tweede helft dan ook beter uit de startblokken. Ondanks dat Tweemaal Zes de score opende, was het daarna HKC dat veerkracht toonde en de wedstrijd omboog van een 6-3 achterstand naar een 6-7 voorsprong met nog 10 minuten te spelen. Eerst was het Arnold Tromp die van afstand doel trof. Vervolgens scoorde Stephan de Boon tweemaal in twee minuten tijd. Francis Tromp schoot de 6-7 van korte afstand binnen. HKC had op het momentum in deze fase en leek de wedstrijd binnen te gaan slepen. Helaas wist HKC in deze fase de wedstrijd niet gedisciplineerd uit te spelen. Door enkele geforceerde schoten af te ronden op de op dat moment niet ideale rebounders werd Tweemaal Zes in staat gesteld de wedstrijd om te buigen. Vijf minuten voor tijd was het dan ook Tweemaal Zes dat door een strafworp en een doorloopbal een 8-7 voorsprong had genomen. HKC gooide nog eenmaal alles op alles en de scheidsrechter beloonde een doorbraakactie van Sandra Advocaat met een strafworp. Astrid Andriessen rondde deze 2 minuten voor tijd uiterst koelbloedig af waardoor de stand weer gelijk werd getrokken. Beide ploegen kregen in de slotminuut nog kansen voor de overwinning maar scoorden niet meer. Een gelijkspel dus waarmee beide ploegen niet echt veel opschieten in de race om de titel. Aan de andere kant is elk punt meegenomen in deze klasse in de strijd tegen degradatie. Koploper Albatros verloor van nummer 7 Koag waardoor de verschillen nog kleiner worden in deze spannende competitie. HKC 2 speelde enigszins teleurstellend gelijk tegen Tweemaal Zes 2 waardoor de achterstand op de koplopers 2 punten bedraagt.

Volgende week heeft HKC rust. De week erna speelt HKC thuis tegen Kinderdijk. HKC heeft iets goed te maken in deze derby en zal het thuis publiek een mooie wedstrijd willen laten zien.